Arrangement er afholdt

Arne Jacobsens eget hus med nyt køkken, bad og farver kl. 11.30

Lørdag den 27. april, kl 11:30 - 12:30
Strandvejen 413, 2930 Klampenborg

NB: Arrangementet kræver tilmelding

Genfundne originale tegninger og en farvearkæologisk undersøgelse har dannet grundlag for den nyligt overståede renovering af Arne Jacobsens eget hus ved Bellevue. Kom med indenfor...

Få ledige billetter kl. 13 og kl. 14.30

Til stor jubel dukkede der i Danmarks Kunstbiblioteks samling blandt facader, planer og skitseforslag pludselig en gullig tegning op med titlen ”Hus nr.1, Køkken”. Tegningen er signeret af Arne Jacobsen og forestiller ganske minutiøst og detaljeret, hvordan Arne Jacobsen havde tænkt sig køkkenet i det hus, han tegnede til sig selv i 1951.

Årsagen til jubelen var, at Realdania By & Byg i forbindelse med et lejerskifte og en nødvendig udskiftning af husets tekniske installationer havde besluttet at lade både det uoriginale køkken og badeværelse udskifte – men til hvad? Trods en grundig eftersøgning var der ingen viden gemt om det oprindelige udtryk.

De tomme stuer gav samtidig mulighed for at dykke længere ned i husets historie og Arne Jacobsens univers ved en farvearkæologisk undersøgelse af husets farvesætning gennem tiderne.

Tag med Realdania By & Byg Klubben på besøg i Arne Jacobsens eget hus og oplev resultatet af arbejdet – det snedkerskabte forrammekøkken, det nystøbte terrassogulv, og hør om Arne Jacobsens farver.

Program
Kl. 11.30 Kunsthistoriker Astrid J.K. Weiss fortæller deltagerne om Arne Jacobsens eget hus på Strandvejen 413 og om den nyligt overståede renovering med særligt fokus på køkken, badeværelse og farver. 
Kl. 12.00 Deltagerne kan selv gå rundt i huset og haven.
Kl. 12.30 Arrangementet slutter. 

Der afvikles flere arrangementer i forbindelse med den afsluttede renovering af huset. Se mere her: Arrangementsplan

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser pr. klubmedlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Parkering og transport
Ankommer man i egen bil, er der en offentlig parkeringsplads skråt over for huset ved Bellevuestranden – se her på kort 
Anvender man offentlig transport, er det nemmeste at stå af ved Klampenborg Station, og gå de ca. 15 min til huset.

Tilgængelighed
Huset er ikke egnet til kørestols- eller rollatorbrugere. Huset er i tre etager med trapper og der er ikke niveaufri adgang. Meget gangbesværede kan finde huset en udfordring. 

Læs mere her