Arrangement er afholdt

Arkitektparret Exners eget hus - kl. 17

Tirsdag den 7. maj, kl 17:00 - 18:00
Højagervej 11, 2942 Skodsborg

NB: Arrangementet kræver tilmelding

Bygget med ganske få og ærlige materialer; tegl, natursten og træ, som benyt-tes konsekvent igennem hele huset, brød Inger og Johannes Exners hus med samtidens traditionelle enfamiliehuse, som ofte imiterede velhavervillaerne fra starten af århundredet med malede paneler og fine opholdsstuer.

Huset i Skodsborg kom til at danne skole for en ny type af parcelhuse, der duk-kede op i 1970'erne: Huse, der dyrkede den samme konsekvente enkelthed. Samtidig blev huset et projekt, som på mange måder blev definerende for re-sten af deres virke og faglige parløb. Sammen har de tegnet flere kirker og er kendt verden over for deres restaurering af Koldinghus.

Program

Kl. 17.00 Introduktion til Inger og Johannes Exners hus og virke ved restaure-ringsarkitekt Dorthe Bendtsen. 

Kl. 17.30 Vi ser nærmere på huset og haven. 

Kl. 18.00 Arrangementet slutter. 

Tilmelding

Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. 2 pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Exners eget hus

Huset fra 1961 er opført i tre plan og følger terrænet på den 1.753 kvadratmeter store grund med en fredet bronzealderhøj i baghaven. Parret boede kun i huset i fem år, men den efterfølgende ejer har værnet om huset, så der var kun behov for få genopretningsarbejder, da Realdania By & Byg overtog det i 2013.

Læs mere her

Læs mere her