Arrangement er afholdt

Arkitektparret Exners eget hus - kl. 15.30

Tirsdag den 7. maj, kl 15:30 - 16:30
Højagervej 11, 2942 Skodsborg

NB: Arrangementet kræver tilmelding

Der findes få huse i landet, som man kan pege på og sige: Her begynder et nyt kapitel i dansk arkitekturhistorie. Arkitektparret Exners hus er et af dem. Kom indenfor i Inger og Johannes Exners eget hus fra 1961.

Bygget med ganske få og ærlige materialer; tegl, natursten og træ, som benyttes konsekvent igennem hele huset, brød Inger og Johannes Exners hus med samtidens traditionelle enfamiliehuse, som ofte imiterede velhavervillaerne fra starten af århundredet med malede paneler og fine opholdsstuer.

Huset i Skodsborg kom til at danne skole for en ny type af parcelhuse, der dukkede op i 1970'erne: Huse, der dyrkede den samme konsekvente enkelthed. Samtidig blev huset et projekt, som på mange måder blev definerende for resten af deres virke og faglige parløb. Sammen har de tegnet flere kirker og er kendt verden over for deres restaurering af Koldinghus.

Program
Kl. 15.30 Introduktion til Inger og Johannes Exners hus og virke ved restaureringsarkitekt Dorthe Bendtsen. 
Kl. 16.00 Vi ser nærmere på huset og haven. 
Kl. 16.30 Arrangementet slutter. 

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. 2 pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Exners eget hus
Huset fra 1961 er opført i tre plan og følger terrænet på den 1.753 kvadratmeter store grund med en fredet bronzealderhøj i baghaven. Parret boede kun i huset i fem år, men den efterfølgende ejer har værnet om huset, så der var kun behov for få genopretningsarbejder, da Realdania By & Byg overtog det i 2013.

Læs om Exners hus her

Læs mere her