Arrangement er afholdt

Alhambra – festen fortsætter på Frederiksberg

Tirsdag den 30. oktober, kl 14:00 - 15:30
Allégade 5, 2000 Frederiksberg

NB: Arrangementet kræver tilmelding

Det festlige Frederiksberg blev født med Tivoli-grundlæggeren Georg Carsten-sens store forlystelseshave Alhambra fra 1857 ved Frederiksberg Allé. Her var scenekunst for enhver smag. Hovedstaden var dog endnu for lille til at rumme både Alhambra og Tivoli. Kun 12 år senere måtte Alhambra lukke. Men det festlige Frederiksberg levede videre med alt, hvad det indebar af syngepiger, morskabsteater, restaurationshaver og beverdinger.

Den 7. juni i år genopstod et nyt Alhambra, da Revymuseet midt i Frederiksbergs forlystelseskvarter skiftede navn, så det fremover dækker andre genrer end kun revy. Museet breder sig også over genrer som comedy, kabaret, shows, farcer, standup, radio- og tv-satire.

Alhambra har til huse i Riises Landsted på Allégade - en lille, velholdt og tidstypisk repræsentant for den ”frederiksbergske”, landlige byggestil i 1800-tallet. Huset ejes af Realdania By & Byg og er bl.a. udsmykket med tre gipsrelieffer efter originaler af den danske billedhugger Bertel Thorvaldsen, fine stukdekorationer og usædvanligt smukt dekorerede lofter.

Program
Kl. 14.00 Introduktion til Riises Landsted, dets historie og restaureringen v. kunsthistoriker fra Realdania By & Byg Astrid Klingenberg.
Kl. 14.30 Rundvisning i Alhambra v. museumsdirektør Rikke Rottensten.
Kl. 15.30 Arrangementet slutter.

Prisen inkluderer entré til Alhambra. Deltagere er velkomne til at blive på museet til lukketid kl. 16.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Om Riises Landsted
Ejendommen på Allégade 5 er et nobelt senklassicistisk hus opført til den danske malermester og kaptajn August Jacob Christian Riise i 1860.
Læs mere her 

Læs mere her