Åbent Hus på Oluf Bagers Plads

Fredag den 22. marts, kl 14:00 - 17:00
Oluf Bagers Plads, 5000 Odense C

Arrangementet er gratis, og alle er velkomne!

Visionen med Oluf Bagers Plads projektet var at skabe et levende og grønt åndehul i hjertet af Odense, der bygger bro mellem byens fortid og fremtid. Udviklingen af pladsen og to nye bygninger ud til pladsen er en del af Realdania By & Bygs arbejde med eksperimenterende nybyggeri og udvikling af byer for fremtiden og er en integreret del af det samlede Thomas B. Thriges Gade-projekt.

Pladsen og de to nye bygninger er nu færdige, og vi markerer afslutningen på projektet ved et Åbent Hus arrangement, hvor pladsen og de to nye bygninger for første gang åbnes for offentligheden.


Program

14.00-14.10: Velkomst ved Peter Cederfeld, adm. direktør i Realdania By & Byg.

14.10-14.20: Tale ved Peter Rahbæk Juel, borgmester i Odense Kommune

14.20-17.00: Bygningerne og pladsen kan opleves:

Den nyopførte bygning på Oluf Bagers Plads nr. 4. Bygningen står mellem renæssancebygninge Oluf Bagers Mødrene Gård og de nyopførte arealer på Thomas B. Thriges Gade-arealet. Huset er på 190 m2 og opført i to etager for at spejle omkringliggende ejendomme. Efter indvielsen vil bygningen blive lejet ud til erhvervsformål. 

Den nyopførte bygning på Oluf Bagers Plads nr. 5. Bygningen er opført i relation til OBP nr. 4 for at skabe størst mulig sammenhæng omkring pladsen og for at sikre de bymæssige kvaliteter i området. Bygningen er i fire etager, og indeholder 3 lejligheder på i alt 457 m2, et erhvervslejemål i stueetagen på 166 m2 og kælder på 166 m2.  Bygningen er solgt til en privat investor, som overtager bygningen 1. april. Lejlighederne er udlejet, og vil derfor ikke være offentligt tilgængelige efter indvielsen. Til Åbent Hus arrangementet vil det være muligt at se stueetagen samt lejligheden på 1. etage.

Pladsen, som er tænkt i sammenhæng med de to huse og er opført som en samlet skulpturel form. Pladsens form og udtryk relatere sig til de omkringliggende bygninger og arealer. Pladsen er på 325 m2. Pladsen overdrages ifm. indvielsen til Odense Kommune.


Medlemmer af Realdania By & Byg Klubben oplever det færdige projekt før alle andre
Meld dig ind i Klubben og kom på rundvisning i huset, før dørene åbnes for offentligheden. Som medlem får du også adgang til hele Realdania By & Bygs samling af enestående dansk arkitektur. Læs mere her


Oluf Bagers Plads 

Realdania By & Byg står bag Oluf Bagers Plads projektet og har været bygherre. Den ene bygning (Oluf Bagers Plads nr. 5) har Realdania By & Byg efterfølgende solgt til en privat investor, som overtager bygningen pr. 1. april 2019. Den anden bygning (Oluf Bagers Plads nr. 4) vil fortsat ejes af Realdania By & Byg og vil efter indvielsen blive udlejet til erhvervsformål. Selve pladsen vil efter indvielsen blive overdraget til Odense Kommune. Realdania By & Byg ejer desuden Oluf Bagers Mødrene Gård, som støder op til Oluf Bagers Plads.
Læs mere om projektet

Læs mere her