Arrangement er afholdt

Taarnborg og Ribe - vikinger, verdensarv og vadehavsturister

Lørdag den 15. juni, kl 14:00 - 17:00
Puggaardsgade 3, 6760 Ribe

NB: Arrangementet kræver tilmelding

Tag med Realdania By & Byg Klubben til Danmarks ældste by, Ribe, når vi besøger det smukke Taarnborg, et enestående velbevaret renæssancehus fra 1570 og tager på guidet byvandring i de smalle gader mellem de gamle huse samt besøger den enestående domkirke og bliver klogere på byen, bygningerne og livet mellem husene.

Renæssancehuset Taarnborg er opført i sten i to stokværk og står endnu med de blyindfattede, småsprossede vinduer og vidner om både husets og byens status. Huset var i sin tid hjem for salmedigteren Brorson men huser i dag præstefamilien Bramming, som udover embedet i byens domkirke også varetager arbejdet i Taarnborgfondet. Præst Torben Bramming inviterer på kage og kaffe i de gamle stuer, når han viser rundt og fortæller om Taarnborg.

Sammen med en lokal guide tager vi på tur i byens gamle gader og hører om byens historie fra den internationalt kendte vikingeboplads i år 710 over renæssancebyen, hvor heksen Maren Splid boede til vores dages Ribe. Vi kommer også indenfor i domkirken, der siden middelalderen har fungeret som byens absolutte centrum og omdrejningspunkt for blodige opgør og nationale mærkedage.

Program
14.00-15.00 Besøg i Taarnborg med kaffe og kage.
15.30-17.00 Byvandring i Ribe med besøg i Ribe Domkirke.
17.00 Arrangementet slutter.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser pr. klubmedlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Praktisk information
Der findes flere store parkeringspladser i udkanten af Ribes historiske bykerne. 

  • P-Centrum: Sct. Peders Gade, 6760 Ribe.
  • P-Nord: Saltgade, 6760 Ribe.

Tilgængelighed
Arrangementet er ikke egnet for kørestols- eller rollatorbrugere. Taarnborg er desuden i flere etager med trapper og niveauforskelle, hvorfor gangbesværede kan opleve en del udfordringer.  

Læs mere om Taarnborg
Den gamle bispegård i Ribe blev opført i 1570-80 og indeholder enkelte træbjælker, der kan dateres tilbage til 1509. Bygningen er et af landets bedst bevarede renæssancehuse. Læs mere om Taarnborg 

Læs mere her