Log ind

Log ind info

Arkitektparret Clemmensens pastelfarvede parcelhus - kl. 12.30

onsdag den 18. marts kl. 12:30 - 13:30
Solbakkevej 57, 2820 Gentofte
NB: Arrangementet kræver tilmelding

ARRANGEMENTET ER AFLYST

Ved første øjekast syner det grå hus på Solbakkevej med vægge af letbetonblokke og paptag ikke af meget. Men bevæger man sig indenfor, åbner sig en verden af farver, mønstre og et væld af smarte løsninger, fx en luge i facaden til købmandsvarer, en lem i køkkenbordet til affald og et dæksel i cykelskuret til levering af koks direkte ned i fyrkælderen.

Huset er tegnet og opført af arkitekterne Karen og Ebbe Clemmesen, som står bag nogle af efterkrigsarkitekturens absolutte højdepunkter, fx Kildeskovshallen i Gentofte (1972) og LO-Skolen i Helsingør (1969).

Arkitektparrets bolig er eksperimenterende og fremstår med sin legende arkitektur som en bevidst modreaktion mod samtidens mere formelle arkitekturopfattelse med påvirkninger fra international modernisme. Det er et hus, som fungerer og forandrer sig gennem hverdagen, gennem livet og i harmoni med beboerne, og det kom til at bane vejen for det senere så populære parcelhus.

Huset er i dag udlejet til privat beboelse og fuldt møbleret.

Program
Kl. 12.30 Arkitekt Dorthe Bendtsen fortæller om arkitekturen, restaureringen og arkitektparret Clemmensens virke.
Kl. 13.00 Oplev huset og haven.
Kl. 13.30 Arrangementet slutter.

Der afholdes flere rundvisninger på dagen.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er derfor nødvendig. Max. 2 pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Karen og Ebbe Clemmensens eget hus
Huset er tegnet og opført af arkitektparret Clemmensen i 1953 som kombineret bolig og tegnestue. Ejendommen ligger i smukke omgivelser ved den fredede Hundesømose i Gentofte Kommune. Realdania By & Byg overtog huset, som er fredet, i 2004, der indtil da havde været beboet af familien selv. 
Læs mere her