Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()
Karen og Ebbe Clemmensens eget hus

Clemmensens pastelfarvede parcelhus

tirsdag den 11. oktober kl. 15:30 - 16:30
Solbakkevej 57, 2820 Gentofte
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Kom indenfor i Karen og Ebbe Clemmensens fredede bolig og tegnestue i Gentofte. Bag 50’er-husets grå betonmure åbner sig en verden af farver, mønstre og modsætninger, hvor arkitektparret slog stregerne til nogle af efterkrigsarkitekturens absolutte højdepunkter. 

Hvad gør Karen og Ebbe Clemmensens hus til noget særligt? Er det lågen til levering af dagligvarer og en lem i køkkenbordet til affald, der lettede husmorens arbejde? Er det den gennemtænkte arkitektur, hvor ønsket om foranderlighed kunne forenes med en begrænset økonomi? Eller er det køkkenvæggen med pastelfarvede felter komponeret i et mondriansk mønster?

Arkitekterne Karen og Ebbe Clemmensen tegnede og opførte huset på Solbakkevej som kombineret bolig og tegnestue i 1953. Det var her parret slog stregerne til nogle af efterkrigsarkitekturens absolutte højdepunkter, fx Kildeskovshallen i Gentofte og LO-Skolen i Helsingør.

Clemmensens hus repræsenterer en samtid, men det peger også fremad. Hejselemmen mellem køkkenet og spisestuen gør Clemmensens hus til et af Danmarks første boliger med samtalekøkken. Og med sin legende arkitektur og en sjælden kunstnerisk nerve i sit formsprog fremstår huset som en bevidst modreaktion på samtidens mere formelle arkitekturopfattelse.

Program
Arkitekturformidler Mette Rabølle Sørensen fra Realdania By & Byg giver en introduktion til huset. Herefter er der mulighed for at se nærmere på beboelses- og tegnestuefløjen samt haven og lysthuset.

Huset er beboet og fremstår møbleret.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Tilgængelighed
Huset er i et plan med et par enkelte trappetrin.

Om Clemmensens eget hus
Arkitektparrets hus fra 1953 markerer sig blandt efterkrigsårenes villaarkitektur som et eksperimenterende og stærkt personligt bud på et moderne enfamiliehus. Ejendommen indgår i Realdania By & Bygs samling af historiske ejendomme, som repræsenterer dansk bygningskultur gennem 500 år.
Du kan læse mere om huset, se film og fotos her: Karen og Ebbe Clemmensens eget hus

Tilgængelighed
Huset er i et plan med et par enkelte trappetrin.