Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Bedre Byggeskik på Bakkekammen 40

tirsdag den 6. juli kl. 15:00 - 16:30
Bakkekammen 40, 4300 Holbæk
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Få et sjældent kig ind bag murene til en af landets bedst bevarede eksempler på Bedre Byggeskik-arkitekturen: Den fornemme grosserervilla tegnet af Ivar Bentsen på Bakkekammen 40 i Holbæk.  

Rundvisningen sker i selskab med arkitekt Per Troelsen fra Realdania By & Byg, som var projektleder på den to år lange restaurering, som blev afsluttet i efteråret 2018.

Per Troelsen fortæller om Bedre Byggeskik-arkitekturen, som den kommer til udtryk i villaen, og om Realdania By & Bygs nænsomme restaurering. Oplægget krydres med anekdoter om dengang i 1917-18, da huset blev bygget til byens grosserer, som flyttede ind på de 600 kvadratmeter med ’herskab & tjenestefolk’.

Med til huset, som i dag er lejet ud til privat beboelse, hører også den 5.000 kvadratmeter store fredede have, der typisk for tiden er anlagt symmetrisk omkring en akse med stringent parterrehave i midten, frugthave og staudehave.

Læs mere om Bakkekammen 40

Bedre Byggeskik
Foreningen Bedre Byggeskik, som blev stiftet i 1915, eksisterede i over 50 år. Det anslås, at der i den periode blev bygget omkring 50.000 Bedre Byggeskik-huse rundt om i Danmark.

Foreningen ønskede at højne dansk bygningskultur gennem bedre uddannelsesmuligheder for håndværkere, og de arbejdede for at skabe ordentlige huse med vægt på høj kvalitet, gedigne materialer, godt håndværk og harmoniske proportioner - uden alskens dekorationer og udsmykninger.

Holbæk-arkitekten Ivar Bentsen var en af drivkræfterne bag Bedre Byggeskik-bevægelsen. Ved siden af arbejdet med at udbrede Bedre Byggeskik til hele landet oprettede og drev Ivar Bentsen også en såkaldt Bygmesterskole i Holbæk. 

Program
Kl. 15.00 Arkitekt Per Troelsen giver en introduktion til husets arkitektur, Bedre Byggeskik-bevægelsen og Realdania By & Bygs restaurering.
Kl. 15.30 Vi ser nærmere på huset og haven.
Kl. 16.30 Arrangementet slutter. 

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Tilgængelighed
Bakkekammen 40 er ikke egnet for kørestols- eller rollatorbrugere. Husets førstesal er kun tilgængelig via en trappe, som kan være en udfordring for gangbesværede. 

COVID-19
Vi følger sundhedsmyndighedernes anvisninger. Mød ikke op til arrangementer, hvis du er smittet eller oplever feber, hoste, vejrtrækningsbesvær, muskelsmerter, hovedpine eller ondt i halsen. Hvis en person i dit hjem har COVID-19, beder vi dig også om at blive hjemme.