Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

Alhambra på Frederiksberg

fredag den 6. december kl. 13:00 - 14:00
Allégade 5, 2000 Frederiksberg
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Det festlige Frederiksberg blev født med Tivoli-grundlæggeren Georg Carsten-sens store forlystelseshave Alhambra fra 1857 ved Frederiksberg Allé. Her var scenekunst for enhver smag. Hovedstaden var dog endnu for lille til at rumme både Alhambra og Tivoli. Kun 12 år senere måtte Alhambra lukke. Men det festlige Frederiksberg levede videre med alt, hvad det indebar af syngepiger, morskabsteater, restaurationshaver og beverdinger.

Sommeren 2018 genopstod et nyt Alhambra, da Revymuseet midt i Frederiksbergs forlystelseskvarter skiftede navn, så det fremover dækker andre genrer end kun revy. Museet breder sig også over genrer som comedy, kabaret, shows, farcer, standup, radio- og tv-satire.

Alhambra har til huse i Riises Landsted på Allégade - en lille, velholdt og tidstypisk repræsentant for den ”frederiksbergske”, landlige byggestil i 1800-tallet. Huset ejes af Realdania By & Byg og er bl.a. udsmykket med tre gipsrelieffer efter originaler af den danske billedhugger Bertel Thorvaldsen, fine stukdekorationer og usædvanligt smukt dekorerede lofter.

Program
13.00 Introduktion til Riises Landsted, dets historie og restaureringen v. kulturformidler Mette Rabølle Sørensen fra Realdania By & Byg.
13.20 Rundvisning på museet.
14.00 Gå selv på opdagelse i udstillingen.

Prisen inkluderer entré til Alhambra. Billetten gælder frem til lukketid på dagen.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Om Riises Landsted
Ejendommen er et nobelt senklassicistisk hus opført til den danske malermester og kaptajn August Jacob Christian Riise i 1860.
Læs mere her

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her