Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Ophold: CoBrA-kunst og brutalisme i Herning

tirsdag den 9. april kl. 14:00 - onsdag den 10. april kl. 15:00
Højskolevej 11, 7400 Herning
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Arkitekt Viggo Møller-Jensens højskole står smukt restaureret og danner ramme om et ophold med rundvisning, fælles middag, besøg på Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum samt en rundvisning i Poul Erik Thyrrings eget hus, hvor Realdania By & Byg netop har sat punktum for restaureringen.

Det kan du opleve: 

  • Poul Erik Thyrrings brutalistiske enfamiliehus med bølgeeternitpå facaden efter restaureringen.
  • Viggo Møller-Jensens højskole med 60'er-arkitektur, design og kunst, atelierlejlighed og fællesspisning i ægte højskole-ånd.
  • Kunstnerparret Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum, som er en del af den hvide kunstby ved Herning. 

Herning Højskole afspejler 1960’ernes arkitektoniske strømninger med en tung bygningskrop, krydsende linjer, store glaspartier, og brugen af enkle materialer. Højskolen, som i dag er kulturhotellet Højhuset, er udsmykket med kunst og er fredet. Her skal vi bo og på rundvisning, inden en fælles middag danner ramme om en hyggelig aften i arkitekturens og kunstens tegn.

Efter morgenmaden byder opholdets anden dag på en rundvisning i kunstnerparret Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts billedunivers af mytiske væsner og abstrakt natur. Efter frokost går turen til det helt nyrestaurerede brutalistiske enfamiliehus skabt af arkitekt Poul Erik Thyrring i selskab med arkitekt Per Troelsen, der fortæller om restaureringen og arkitekturen.

Troen på fællesskabets styrke forener Viggo Møller-Jensen, Poul Erik Thyrring og Carl-Henning Pedersen. Et andet fællestræk er ’det moderne’ i både form og materialevalg. I Realdania By & Bygs samling af arkitektur udmærker både Viggo Møller-Jensens og Poul Erik Thyrrings egne huse sig som eksempler på den boligrevolution, som har præget 1900-tallet.

Cobrakunst, fællesskab og brutalistisk byggeri
Facaden er beklædt med bølgeeternit og væggene er af gasbeton kalket hvide. Der er ingen hoveddør. Og køkken, stue, og soverum er et stort rum uden døre i mellem. Poul Erik Thyrrings eget hus er opført i 1970’erne i stilen brutalisme; hans stil kan også opleves på et af hovedværkerne nemlig Panum Instituttet i København.

Herning Højskole blev stiftet i 1961 for tekstil- og beklædningsindustrien. I dag er den omdannet til kulturhotel med egen restaurant og hotelværelser i de tidligere elevværelser. Bygningen er tegnet af arkitekterne Viggo Møller-Jensen og Tyge Arnfred og opført med fokus på fællesskab, funktionel redelighed og med brutalismens ærlighed i materialebrug og konstruktive klarhed.

Carl-Henning Pedersen og Else Alfelt fra den internationale kunstgruppe CoBrA var partnere i livet og i kunsten. De tilhørte begge avantgarden og arbejdede i mødet mellem det abstrakte og det konkrete i et ekspressivt udtryk. Museet blev indviet i 1976 og er en del af BIRK den hvide by ved Herning, som også rummer en skulpturpark, de Geometriske Haver, kunstmuseet HEART og meget mere.Program

Den 9. april
Mødested: kl. 14.00 i Højhuset. 
Vi indleder opholdet med kaffe og kage efterfulgt af en rundvisning i højhuset, hvor vi skal høre om husets historie, arkitektur og ombygning. Herefter kan man selv gå rundt og opleve stedet. Opholdet byder på en 2-retters aftenmenu på Højskolen, hvor vi spiser sammen. Vi overnatter i de tidligere elevværelser, som er blevet renoveret med stor respekt for historien og den oprindelige stil.

Den 10. april
Dagen starter med morgenmad. Herefter går turen til Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum, hvor vi bliver vist rundt. Når rundvisningen er slut, vil der være tid på egen hånd i museet. Herefter går turen tilbage til højhuset, hvor der serveres en let frokost. Opholdet slutter af med et besøg og en rundvisning i Poul Erik Thyrrings eget hus, som netop er blevet restaureret ved arkitekt Per Troelsen.
Afslutning: Rundvisningen i Poul Erik Thyrrings eget hus slutter kl. 15.00.

Mere information om tidspunkter, mødesteder og praktisk information følger, når vi mødes ved opholdets start.Pris

Prisen er pr. person i et delt dobbeltværelse inkl. kaffe & kage, rundvisning i Højhuset, 2-retters middag, morgenmad, frokost den 10. april, entré til Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum samt rundvisning i Poul Erik Thyrrings eget hus.

Mulighed for enkeltværelse
Der er mulighed for at bestille et enkeltværelse eller at bo alene på et dobbeltværelse. Når du booker opholdet, bedes du anføre i kommentarfeltet, om du ønsker et enkeltværelse. Enkeltværelserne er med bad på gangen. 

  • Tillæg for enkeltværelse med bad på gangen DKK 99,-
  • Tillæg for at bo alene i et dobbeltværelse DKK 399,-


Billeder venligst udlånt af familien Thyrring, Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum og Højhuset. Adresser

- Højhuset, Herning Højskole, Højskolevej 11, 7400 Herning - se mødested og parkering på kort
- Carl Henning Petersen og Else Alfelts Museum, Birk Centerpark 1, 7400 Herning (6 min. gang fra Højskolen).
- Poul Erik Thyrrings eget hus, Skjernvej 65, Herning (15 min. i bil fra Højskolen).

Vær opmærksom på

- Drikkevarer til middagen er ikke inkluderet i prisen. 
- Al transport er på egen hånd. 
- Du kan ikke parkere helt på Poul Erik Thyrrings eget hus. Se parkering på kort. Herfra skal du gå ca. 5 min til huset ad en skovvej.
- Da Poul Erik Thyrrings eget hus ligger i en skov, skal man være opmærksom på at få det gode fodtøj med.

Tilgængelighed og praktisk information

- Desværre er Poul Erik Thyrrings eget hus ikke egnet for brugere af kørestole og rollatorer.
- Her kan du finde praktisk information om Højhuset, bl.a. forhold om tilgængelighed.
- Det er muligt at se Poul Erik Thyrrings eget hus på en online rundvisning samme dag kl. 12.30. 

Arrangementer til dig