Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Indeklima i praksis: Hvordan kan vores eksisterende huse blive sundere at bo i?

onsdag den 3. maj kl. 14:00 - 15:00
Jarmers Plads 2 (i spisesalen), 1550 København V
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Tre ældre huse har igennem tre år fungeret som testlaboratorium, samtidig med at tre familier har boet i husene. Målet har været at finde ud af, hvor sunde tre tidstypiske huse er at bo i, hvordan man kan forbedre indeklimaet i dem ved at renovere hvert hus for en halv million kroner, og hvilke løsninger der giver mest sundhed for pengene. 

Ved dette erhvervsarrangement kan du høre om, hvordan du som rådgiver, entreprenør eller håndværker kan hjælpe boligejere til at få en sundere bolig – for eksempel i forbindelse med en renovering:

  • Bliv klogere på, hvad et sundt indeklima er, og hvilken betydning det har for vores sundhed.
  • Hør om de konkrete erfaringer fra indeklimaprojektet Sunde Boliger Renovering.


Har du ikke mulighed for at deltage i det fysiske arrangement i København, er det også muligt at deltage online.  


Program

Kl. 14.00-14.05 Velkomst og kort introduktion til Realdania By & Byg

Kl. 14.05-14.25 Hvad er et sundt indeklima i vores boliger, og hvilken betydning har det for vores sundhed?
Grethe Elholm, lektor ved Institut for Folkesundhed, Aarhus Universitet giver en introduktion til sundt indeklima. Hvilke kilder forurener indeklimaet i hjemmet, og hvilken betydning har det for vores sundhed? 

Kl. 14.25-15.00 Hvordan kan vores eksisterende huse blive sundere at bo i? 
Jørgen Søndermark videregiver de vigtigste erfaringer fra indeklimaprojektet Sunde Boliger Renovering. Hvordan kan man som rådgiver, entreprenør eller håndværker konkret være med til at hjælpe boligejere med at få et sundere hjem? Og hvilke værktøjer findes der til at kortlægge indeklimaet i en bolig?

Hør om, hvordan indeklimaet i tre helt almindelige, ældre huse kan bringes på niveau med nybyggede huse. Og om hvordan vi kan skabe robuste huse, som er mindre afhængige af beboernes adfærd.


Om Sunde Boliger Renovering
Tre ældre villaer - en bungalow fra 1937, en murmestervilla fra 1953 og et parcelhus fra 1962 - har gennem tre år dannet ramme om Realdania By & Bygs indeklimaprojekt ”Sunde Boliger Renovering, som blev afsluttet i 2022. Indsatsen skal være med til at gøre byggebranchen og danskerne klogere på, hvordan det gode indeklima fremmes, når boligen renoveres. Indsatsen er en del af Realdanias arbejde for at fremme sundt, effektivt og bæredygtigt byggeri.

Projektet bygger videre på erfaringerne fra projektet ”Sunde Boliger” i Holstebro. Her blev nyeste forskning indenfor indeklima afprøvet i praksis i nybyggeri. 

Læs mere om projektet "Sunde Boliger Renovering"