Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Hovedværker: LO-skolen i Helsingør

onsdag den 1. februar kl. 15:00 - 16:30
Erling Jensens Vej 1, 3000 Helsingør
NB: Arrangementet kræver tilmelding

I 2023 besøger Realdania By & Byg Klubben hovedværker af danske arkitekter, som er repræsenteret i Realdania By & Bygs samling. Tag med til Helsingør, og oplev et af Karen og Ebbe Clemmensens absolutte hovedværker: LO-skolen fra 1969.

LO-skolen ligner til forveksling et kunstmuseum med sine åbne glasgange, brede klinkegulve, ærlige trækonstruktioner og talrige kunstværker af Henning Damgaard-Sørensen. Men da Karen og Ebbe Clemmensen tegnede LO-skolen, var det ikke for at appellere til finkulturelle museumsgængere. Tværtimod skulle bygningen danne rammerne om en moderne arbejderhøjskole, hvor tillidsvalgte og lønmodtagere kunne videreuddanne sig. 

Lyset, luften og forbindelsen mellem inde- og uderummet er absolut i fokus, hvorfor LO-skolen opleves mere som en by end en bygning. De samme temaer gør sig i mindre skala gældende i arkitektparret Clemmensens eget hus fra 1953. Her boede parret, imens de tegnede skolen, og huset indgår i dag i Realdania By & Bygs ejendomsportefølje.

Arbejderhøjskolen stod færdig i 1969, men er af mange omgange blevet udvidet ved arkitekt Jarl Heger, der havde været ansat på arkitektparret Clemmensens tegnestue. På grund af sit indgående kendskab til det oprindelige formsprog, kunne han bevare skolens landsbyinspirerede opbygning, og byggeriet kunne blandt andet derfor fredes i 2011. 

I dag holder uddannelses-, konference- og kursuscenteret Konventum til i de stilrene omgivelser. På den måde holdes skolens formål stadig i hævd på moderne vis, men med respekt for den oprindelige arkitektur.

Program
Vi mødes ved hovedindgangen til Konventum.
I selskab med en guide fra Konventum ser og hører vi både om LO-skolens arkitektur, historie og samling af moderne dansk kunst med over 1.200 værker af bl.a. COBRA-kunstnerne, Trampedach, Heerup, Henning Damgård-Sørensen m.fl.

Rundvisningen begynder udenfor, hvor vi ser på eksteriøret.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer, som kan købe op til 10 billetter.

Tilgængelighed
Konventum har fået tildelt mærket God Adgang for sine adgangsforhold. 

Parkering på forpladsen er forbeholdt personer, der kræver særlige hensyn. Ved parkering på forpladsen skal man have en parkeringstilladelse, som kan indhentes i receptionen.