Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Myren og modulsommerhuset - Arne Jacobsen på Trapholt

torsdag den 30. marts kl. 14:00 - 15:00
Æblehaven 23, 6000 Kolding
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Kom med Realdania By & Byg Klubben på guidet rundvisning i det smukt beliggende museum Trapholt ved Kolding Fjord og få en totaloplevelse i arkitekt og formgiver Arne Jacobsens designunivers. Udover rundvisningen inkluderer billetten også adgang til museets berømte samling af moderne kunst, design og kunsthåndværk. 

SAS Royal Hotel. Århus Rådhus. Nationalbanken. 

Mesterarkitekten Arne Jacobsen stod bag nogle af den danske modernismes mest ikoniske byggerier, som man utvivlsomt bemærker, når man passerer dem i farten. 

Mange af sine bygninger tegnede Jacobsen endda som gesamtkunstværker, som han dermed udtænkte ned til mindste detalje: Dørgreb, bestik, askebægere og ikke mindst talrige berømte stoletyper, som de fleste danskere i dag kender ved navn. Myren-stolen designede han eksempelvis til kantinen i Novo Nordisk-fabrikken.

Men som noget af det sidste i sin karriere slog han i 1970 stregerne til det mere ydmyge modulsommerhus Kubeflex, der i sin samtid fik en relativ kølig modtagelse.

Således blev huset det eneste af sin art, og indtil 2002 brugte Familien Jacobsen det som eget sommerhus. Siden 2005 har det tilhørt museet Trapholt, og det står nu behørigt indrettet med Arne Jacobsens design-klassikere. 

Når Realdania By & Byg Klubben besøger Trapholt, kan vi derfor forvente en totaloplevelse i Arne Jacobsens designunivers. Udover rundvisningen i Kubeflex kommer vi også til at blive klogere på museets stolesamling, der er en af landets største. Arne Jacobsen havde med sine klassikere som Svanen, Ægget, Myren og Syveren et særligt godt øje for den velskabte stol. 

Program
Vi mødes ved billetsalget kl. 14.00. Velkomst ved Realdania By & Byg. Herefter vil en af museets rundvisere tage deltagerne med rundt i samlingen og i Kubeflex. Turen er programmeret til en time. 

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer, som kan købe op til 10 billetter.

Tre af Arne Jacobsens egne huse, som han tegnede til sig selv, indgår i Realdania By & Bygs samling af arkitekternes egne huse. I husene i Charlottenlund og Klampenborg udtænkte han sine mest berømte værker, mens han koblede af og lod sig inspirere i sit eget sommerhus Knarken i Gudmindrup-Lyng.

Foto: Trapholts, Stjernegaard Foto af Kubeflex og Kira Ursem af Knarken.

Praktik
Henvend dig ved ankomst i billetsalget, hvor der vil ligge billetter i dit navn. Billetten er gyldig den 30. marts 2023 i hele mseets åbningstid. Rundvisningen ved én af museets rundvisere begynder klokken 14 og varer cirka én time. Museet lukker klokken 17. Læs mere om praktiske forhold på museet her.

Tilgængelighed
Trapholt er medlem af mærkeordningen God Adgang og er blevet tildelt tilgængelighedsmærket.
Du kan låne en kørestol eller rollator under dit besøg. Forhåndsreservér gerne ved at ringe på telefon 76 30 05 30.

Særlige Bemærkninger
Der er gratis parkering på museets store p-plads lige ved hovedindgangen.
Vær opmærksom på, at parkeringspladsen aflåses automatisk uden for museets åbningstid.

Arrangementer til dig