Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()
Jørgen Varmings eget hus

Koppel, Varming og Thyrring – venskab og velfærd

tirsdag den 17. januar kl. 16:30 - 18:00
Jarmers Plads 2, 1551 København V
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Arkitekterne Nils & Eva Koppels karriere tegner en af de mest bemærkelsesværdige løbebaner i dansk arkitekturhistorie: De bygger bogstavelig talt velfærdssamfundet og ofte i samarbejde med arkitekterne Poul Erik Thyrring og ingeniør Jørgen Varming.

Hør arkitekt og forfatter Johannes Hedal Hansen fortælle om venskabet og samarbejdet og bygningerne, der blev resultatet.     

I starten af Koppelparrets karriere engagerer de sig i parcelhusbyggeriet. Et af disse er ingeniør Jørgen Varmings eget hus i Gentofte. Huset er et hovedværk i nordisk villabyggeri; det er et af parrets bedste byggerier, især opholdsstuen, som hører til blandt de mest vellykkede rumdannelser i dansk modernistisk arkitektur; det er samtidig et udtryk for et unikt samarbejde mellem bygherre og arkitekt med anordninger, der understøtter den arkitektoniske ide og helhed.

Senere i Koppelparrets karriere kommer velfærdsbygninger og -institutioner til at fylde mere; ikke mindst som en del af tegnestuen KKET, Koppel Koppel Edstrand og Thyrring. Tegnestuen lægger navn til flere værker som fx Panum Instituttet i København, hvor også ingeniør Varming var med.

Realdania By & Byg ejer i dag både Varmings eget hus og Poul Erik Thyrrings eget hus. Realdania By & Byg Klubben har inviteret arkitekt og forfatter Johannes Hedal Hansen, der er forfatter til den store udgivelse om Koppelparret (udgivet i 2017), til at fortælle mere om firkløveret og deres værker.

Den 5. februar er der åbent hus i Varmings eget hus i Gentofte, og i sommeren 2023 vil der ligeledes være åbent hus i Poul Erik Thyrrings eget hus i Herning. 

Program
Arkitekt maa og forfatter Johannes Hedal Hansen fortæller om Koppelparret og samarbejdet med Poul Erik Thyrring og Jørgen Varming. Realdania By & Byg Klubben byder på en forfriskning undervejs.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer, som kan købe op til 10 billetter.

Se billeder, film og læs mere om:

Varmings eget hus

Poul Erik Thyrrings eget hus

Fotokreditering: Familien Koppel. 

Tilgængelighed
Arrangementet afvikles på Jarmers Plads 2, som er tilgængelig for alle. 

Vi vil dog gerne høre fra dig på forhånd, hvis du har særlige behov ift. hjælpemidler.

Særlige Bemærkninger
Det er ikke muligt at parkere på adressen. Vi henviser til p-huset i BLOX. Parkerer du i BLOX, skal du beregne ca. 10 min. gang til Jarmers Plads.

Ankommer du med S-tog, skal du stå af ved Vesterport. Buslinje 5C stopper ved Jarmers Plads. Nærmeste metrostation er Nørreport.