Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Forankring af byudvikling

onsdag den 22. marts kl. 14:00 - 17:00
Kantinen i Porthouse, Vendersgade 74, 7000 Fredericia
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Når en ny bydel tager form og siden befolkes og bruges, skal arealer og aktiviteter gradvist overdrages til byens beboere og dens blivende aktører. Det handler om fortsat realisering af projekternes visioner, om social sammenhængskraft og om at fastholde byens kvaliteter.

Hvordan kan man sikre, at projektets visioner føres ud i livet, også når man slipper grebet og gradvist giver byen fra sig til nye grundejere og til beboerne, så de føler ejerskab til bydelen? Og hvordan kan man tænke både den løbende drift og livet i byen ind på et tidligt tidspunkt i byudviklingen?

På dette erhvervsarrangement sætter vi fokus på arbejdet med forankringsstrategier for byudviklingen med udgangspunkt i Realdania By & Bygs praktiske erfaringer i fire byudviklingsprojekter. Hør byudviklerens, kommunens og bydelsforeningens erfaringer med at forankre de fysiske løsninger for fællesarealer, de midlertidige eller permanente aktiviteter samt bydelens faciliteter. 

På mødet vil der være god mulighed for spørgsmål og dialog.


Arrangementet gennemføres ved minimum 20 deltagere.

Alle kan deltage i arrangementet. Ønsker du at købe billet til klubpris, kræver det et erhvervsmedlemskab.

INTROTILBUD: Tegn et erhvervsmedlemskab af Realdania By & Byg Klubben (1.000 kr. ex moms årligt) og få 2 gratis billetter til arrangementet (værdi 1.050 kr). 


Program 

Kl. 14.00-14.30 Realdania By & Bygs byudviklingsprojekter og forankring af fællesfunktioner, -arealer og -aktiviteter
Anne Mette Rahbæk, udviklingschef i Realdania By & Byg, giver en introduktion til Realdania By & Bygs arbejde med byudvikling og til de fire byudviklingsprojekter, herunder en status for ud-bygningen af de fire nye bydele ift. boliger, erhverv, antal beboere og byfunktioner.

Hør om Realdania By & Bygs strategiske arbejde med at forankre byudviklingen i selskabets fire byudviklingsprojekter – herunder etablering, overdragelse og drift af fællesfunktioner og fællesarealer samt bylivsskabende aktiviteter. Anne Mette Rahbæk fortæller også om de organisatoriske rammer for videreførelse af byen og dens liv. Hør desuden om to forskellige strategier for at skabe liv i byen, og hvad udfordringerne er i de forskellige faser? Hvornår er det en god idé at satse på midlertidige aktiviteter, og hvornår er det bedre at etablere permanente bylivsfaciliteter fra starten.

Kl. 14.30-14.50: Case: Kanalbyen – byudvikleren
Peter Kirketofte, projektdirektør i Kanalbyen P/S, giver en introduktion til byudviklingsprojektet Kanalbyen og fordeling af ansvar og arbejdsfordeling for arealer, anlæg og aktiviteter gennem tiden. Helt aktuelt er en række opgaver ved at blive overdraget og forankret hos hhv. bydelsfor-eningen og kommunen. 

Kl. 14.50-15.00: Kort pause med kaffe og kage

Kl. 15.00-15.20: Case: Kanalbyen – kommune og bydelsforening
René Olesen, koncernchef i Fredericia Kommune, fortæller kort om kommunens erfaring med forankringsprocessen, herunder med opgaver, som kommunen varetager i Kanalbyen.

Ib Bertelsen fra Bydelsforeningens driftsudvalg introducerer bydelsforeningen og foreningens ansvarsområder fra begyndelsen af projektet til i dag.

Kl. 15.20-15.50: Paneldebat
Anne Mette Rahbæk, Peter Kirketofte, René Olesen og Ib Bertelsen debatterer forankring af aktiviteter, anlæg og fællesfunktioner i den blivende by. Hør deres faglige udvekslinger af indsigter, erfaringer og anbefalinger fra forskellige sider af byudviklingen og deltag gerne i debatten.

Kl. 15.50-17.00 Rundvisning i bydelen med fokus på forankring af bydelens aktiviteter og anlæg

Parkering i Kanalbyen

Du kan parkere bilen på Kanalbyens tre parkeringspladser ved Kongensgade (130 p-pladser), Oldenborggade (120 p-pladser) og Sundegade (34 p-pladser) samt i A. Enggaards parkeringshus HYDRA på Sønder Voldgade (300 p-pladser). Læs mere om parkeringsmulighederne.