Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

Kvæsthusmolen og Sankt Annæ Plads

tirsdag den 28. maj kl. 17:00 - 18:30
Foyeren til Skuespilhuset: Sankt Annæ Plads 36, 1250 København K
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Vand på tre sider. Over dig folder himlen sig ud. Under dig gemmer sig et underjordisk parkeringsanlæg i tre etager, som knap 400 jordankre sørger for ikke svupper op af den våde undergrund. 

Oplev den panoramiske udsigt fra Kvæsthusmolens spids i selskab med manden, der stod i spidsen for transformationen af området: Tidl. direktør for Kvæsthusselskabet og Sankt Annæ Selskabet Ole Bach.

Den 12.945 kvadratmeter store mole er med sin kyssetrappe, cafépavilloner og formidable udsigt blevet et populært spot for københavnerne at dyppe tæerne i vand og drikke rosé i solen. Molens massive, mørkegrå og rillede betonflader, der ligner kæmpestore natursten, spiller op til Skuespilhusets facade og kiler sig ned som en rampe og forsvinder under vandspejlet. Den smukke og innovative brug af beton blev i 2017 belønnet med In-situ Prisen. 

Vi lægger også vejen forbi den tidligere så trafiktunge Sankt Annæ Plads ved siden af. Pladsen har fået et løft af landskabsarkitekterne hos Schønherr og er blevet et attraktivt byrum med legeplads, bænke, petanquebaner, hængekøjer og et næsten parisisk strøg med brede fortove og udendørsservering.

Pladsen er desuden blevet klimasikret, så den nu kan optage en såkaldt hundredeårshændelse; Staudebedene i midten er sænket, så de fungerer som en grøn rende, der kan lede regnvandet ud i havnen.

Program
Kl. 17.00 Vi mødes i Skuespilhusets foyer, hvor tidligere projektdirektør for Kvæst-husselskabet og Sankt Annæ Selskabet Ole Bach indleder sin fortælling.
Kl. 17.30 Vi bevæger os ud i byrummet og ser Kvæsthusmolen, parkeringsanlægget og de forbedrede rammer til ophold og udeliv på Sankt Annæ Plads.
Kl. 18.30 Arrangementet slutter.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er derfor nødvendig. 
Max. 2 pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Kvæsthusprojektet
Pladsen på Kvæsthusmolen, også kendt som ’Ofelia Plads’, det underjordiske p-anlæg og den tilstødende nyrenoverede Sankt Annæ Plads blev indviet i juni 2016. Kvæsthusprojektet er tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter og er blevet realiseret i en partnerskabsaftale mellem Realdania og Kulturministeriet/Det Kongelige Teater gennem Realdania By & Bygs datterselskab Kvæsthusselskabet A/S. Kvæsthusprojektet blev i 2016 tildelt Foreningen Hovedstadens Forskønnelses hæderspris.
Læs mere her

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her