Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

ONLINE Varmings eget hus

onsdag den 25. januar kl. 13:30 - 14:30
online,
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Danmarks første emhætte, en gigantisk hæve-sænke-facade af glas, en skakt til vasketøj og et fleksibelt køkkenalrum, der blev indrettet længe før, begrebet "køkkenalrum" overhovedet var opfundet. Velkommen til ingeniør Varmings hus fra 1952 fyldt med avancerede løsninger og finurligheder. 

Det er helt på sin plads, at ingeniør Jørgen Varmings eget hus er omtalt i arkitektureksperten Michael Sheridans bog ”Mesterværker” og i tv-programmet ”Enestående nordiske huse” vist på DRK. Huset fra 1952, som blev til i et tæt samarbejde mellem Varming og arkitekterne Eva og Nils Koppel, er et af hovedværkerne inden for nordisk villabyggeri. 

Som en geometrisk skulptur i gule sten, teak og glas skuer Varmings usædvanlige villa ud over Hundesømosen i Gentofte. Opholdsstuen med dobbelthøjde, et "svævende" indskudt plateau og væg til væg hejsevindue er blevet kaldt en af de mest vellykkede modernistiske rumdannelser i dansk arkitektur.

Udover at være et arkitektonisk højdepunkt er villaen samtidig et studie i usædvanlig ingeniørkunst. Jørgen Varming udstyrede huset med et væld af avancerede løsninger, fx et varmesystem, hvor varm luft via kanaler under gulvet bliver blæst op gennem riste under vinduerne, en emhætte, som formodentligt var landets første, en skakt til vasketøj fra køkkenet til kælderen, specialdesignede skydedøre samt et køkkenalrum, der blev udtænkt og skabt, længe før begrebet "køkkenalrum" overhovedet var opfundet. Læs mere om huset her

Program
Restaureringsarkitekt Dorthe Bendtsen viser rundt online i Varmings eget hus, mens hun fortæller om arkitekturen og restaureringen. Den online rundvisning varer ca. 45 min., og du har mulighed for at stille spørgsmål i chatten.

Sådan deltager du
Før rundvisningen modtager du et link, som rundvisningen bliver streamet på.
Vi sender live onsdag den 25. januar kl. 13.30-14.30. Udsendelsen kan ses af tilmeldte i op til 24 timer efter, at vi har sendt live.

Mangler du et link til rundvisningen?
Eller har du andre spørgsmål, så kontakt os på klub@realdaniabyogbyg.dk eller ring 70 11 06 06.

Arrangementer til dig