Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

ONLINE: Støberihallerne i Præstø undervejs

tirsdag den 10. oktober kl. 12:00 - 13:00
Online,
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Murerne har genskabt hal nummer fem ud af ruinerne. Tømrerne er igang med at genskabe den enorme spærkonstruktion som udgør det industrielle shedtag over alle fem tidligere støberihaller. Og nedbryderne er i gang med at fjerne det ødelagte betongulv. 

Se med hjemmefra og få direkte indsigt i transformationen af et stykke dansk industriarkitektur. Arkitekt Anders Brüel viser rundt mellem de rå mure og dekorative jernsøjler og fortæller om den til omfattende genopbygning.

Oplev Støberihallerne i Præstø midt i forvandlingen fra ruin til moderne bibliotek. Arkitekt Anders Brüel viser rundt og fortæller om processen, der skal sikre, at Støberihallerne i Præstø inden længe kan fungere som et tidssvarende og atmosfærefyld kulturhus. Vi besøger projektet ca halvvejs i forløbet og hører om opdagelserne, udfordringerne og forventningerne. 

Støberihallerne er opført i 1887, hvor jernindustrien var i en rivende udvikling, og støberier dukkede op i næsten hver en by. Ejendommen er i dag et af ganske få eksisterende industrianlæg, hvor fortidens arkitektur, intention og væsen endnu er til at se.

Realdania By & Byg købte Støberihallerne i Præstø i 2020 med det formål at sikre bygningernes arkitektur og fortælling men samtidig også finde et nyt formål til det funktionstømte industrianlæg, så der kan skabes en bæredygtig drift, der fremadrettet kan oppebære bygningerne.

Læs mere om Støberihallerne i Præstø

Sådan deltager du
På dagen for rundvisningen modtager du et kodoeord, som giver adgang til at se rundvisningen på www.realdaniabyogbygklubben.dk/oplev-hjemmefra
Se med når vi sender live kl. 12.30-13.15, og stil spørgmål undervejs. 

Se rundvisningen, når det passer dig
Onlinerundvisningen bliver optaget og kan ses af tilmeldte i op til 24 timer efter, at vi har sendt live.

Har du spørgsmål om onlinerundvisninger?
Find svar under kundeservice eller kontakt os på klub@realdaniabyogbyg.dk  / Telefon 70 11 06 06

 

Arrangementer til dig