Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Online: Rundvisning i renæssancekøbmandens gård i Odense

onsdag den 16. november kl. 14:30 - 15:30
Online,
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Sæt dig til rette bag skærmen og kom med rundt i det historiske hus, Oluf Bagers Mødrene Gård, som i dag bl.a. bliver brugt til kontor for Realdania By & Byg i Odense. Undervejs hører du om bygningens historie, købmanden Oluf Bager og nogle af de personer, som gennem tiden har sat deres præg på det historiske hus.

Oluf Bager lånte penge til kongen, bedrev handel i Nederlandene og byggede stort i Odense. Kom med indenfor i købmandsgården, som renæssancekøbmanden opførte i Odense i 1586, når Realdania By & Byg Klubben inviterer til live online-rundvisning i et af Odenses ældste verdslige huse.

Verdenshandlen voksede, borgerkrigen Grevens Fejde og reformationen i 1536 lå i fortiden. Nye eksotiske varer som kanel, kaffe og silke kom til landet. Priserne på danske stude og korn var gunstige, og det var gode tider for de danske købmænd i anden halvdel af 1500-tallet. Var man både dygtig og heldig, kunne man skabe sig en formue. Odensekøbmanden Oluf Bager var begge dele. Og blev en af byens rigeste mænd. En del af formuen blev sat i storslåede byggerier at sten og med smukt forarbejdet bindingsværk.

Kom med rundt i det stemningsfulde hus, hvor Realdania By & Byg har kontor. Få et kig ind i dagligstuen der bruges til mødelokale, det skæve køkken med klokken til pigen, printerrummet med den gamle strygejernsovn og kornloftet i tre etager. Undervejs hører du om bygningens historie, købmanden Oluf Bager og nogle af de personer, som gennem tiden har sat deres præg på det historiske hus. Du får samtidig et kig ind i Realdania By & Bygs daglige rammer.

OBS! Du kan stille spørgsmål undervejs i chat-funktionen.

Sådan deltager du
Før rundvisningen starter modtager du et link, som rundvisningen bliver streamet på. Udsendelsen kan ses af tilmeldte frem til og med den følgende dag.

Mangler du et link til rundvisningen?
Eller har du andre spørgsmål, så kontakt os på klub@realdaniabyogbyg.dk eller ring 70 11 06 06.

Oluf Bagers Mødrene Gård
Huset i Nørregade 29 i Odense er opført i 1586 af forretningsmanden Oluf Bager. Han var en entreprenant, selvgjort forretningsdrivende i 1500-tallets Odense og en af landets rigeste borgere, som ved flere lejligheder lånte kongen penge. Gennem godt 400 år har bygningen undergået store forandringer, ligesom anvendelsen af huset er skiftet meget over tid. I dag går historiske lag og moderne brug hånd i hånd, og huset fungerer som kontorejendom for Realdania By & Byg, der også ejer huset. Læs mere her Oluf Bagers Mødrene Gård

Arrangementer til dig