Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Søetatens Pigeskole efter restaurering

mandag den 30. maj kl. 15:00 - 16:30
Borgergade 111, 1300 København K
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Stilladser og presenninger er pakket sammen, kabeltromlerne rullet op, og håndværkerradioerne slukket. Efter to års restaurering kan vi atter byde velkommen i arkitekt Bernhard Seidelins skole for søetatens pigebørn fra 1858 - et skjult historicistisk mesterværk i Nyboder.

For den forbipasserende på gaden ligner bygningen sig selv; tag og fag, vinduer, døre og havemur har ikke ændret sig i de to år, restaureringsprocessen har stået på. Men træder du først ind bag portene, er bygningen som forvandlet.

Midt i bygningen ligger aulaen. Her er årtiers lag-på-lag af hvid plastikmaling nu nænsomt afrenset, og resultatet er enestående! Den betagende aula med nu blotlagte vægge i mønstermurede formsten, smukt forarbejdet træværk og ikke mindst gipsrelieffer efter Thorvaldsen viser sig fra sin bedste side.

Langs aulaen er mængder af småkontorer og møderum væk. Bag nyere lag af puds, maling og kabelbakker er de oprindelige fire klasseværelser genfundet. Det er ikke svært at forestille sig en skoledag anno 1860, hvor de store rum med mørke kassettelofter, historicistiske vægfarver og kakkelovne har dannet ramme om ivrige småpiger med kridt, tavler og salmevers.

Restaureringen af Søetatens Pigeskole har haft det mål at genskabe bygningens oprindelige stemning og karakter samt genoprette bygningen, der med årene var blevet meget slidt.

Læs mere om bygningen Søetatens Pigeskole

Program
Velkomst ved Realdania By & Byg Klubben. Herefter tager restaureringsarkitekt Dorthe Bendtsen deltagerne med rundt i bygningen og fortæller om dennes historie, arkitektur og restaurering.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Hvis du i stedet gerne vil tilmelde dig onlinerundvisningen den 4. maj, kan du gøre det her

Tilgængelighed
Søetatens Pigeskole er i to etager uden elevator.

Parkering og ankomst
Det er ikke muligt at parkere en bil på ejendommen. 
Den nærmeste metrostation er Marmorkirken.  

COVID-19
Vi følger sundhedsmyndighedernes anvisninger. Mød ikke op til arrangementer, hvis du er smittet med COVID-19 eller oplever feber, hoste, vejrtrækningsbesvær, muskelsmerter, hovedpine eller ondt i halsen. Hvis en person i dit hjem har symptomer.