Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Restaurering af den fynske andelsgård – farver og funktioner i stuehuset

mandag den 23. maj kl. 16:00 - 17:30
Korupvej 21, 5210 Odense NV
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Kom tæt på arbejdet med at reparere de historiske dekorationsbemalinger, som findes i overflod i stuehuset på Familien Jensens Gård på Fyn. Hør også om arbejdet med at skabe en rumfordeling, der er mere tro mod den originale, samtidig med at køkken og badeværelser opdateres til moderne standarder.

Indenfor i stuehuset på Familien Jensens Gård lidt vest for Odense arbejder håndværkerne i disse dage i de fine stuer, hvor historiske bemalinger bliver repareret, og samtidig bliver gjort plads til nye badeværelser.

Sammen med Realdania By & Bygs arkitekt og projektleder Per Troelsen stiller vi på denne rundvisning skarpt på de mange igangværende arbejder, som finder sted i stuehuset lige nu. Undervejs hører du om overvejelserne om, hvordan man skaber balance mellem bevaringsværdier og moderne brug i en fredet ejendom fra 1900.

På rundvisningen kommer vi rundt i stuehuset og hører også om det øvrige restaureringsarbejde, som foregår på gården.

Program
16.00 Velkomst på gårdspladsen
16.05 Rundvisning i stuehus og avlsbygninger
17.30 Arrangementet slutter.

Om Familien Jensens Gård
Familien Jensens gård opført i Korup i 1900 var et landbrug skabt til en rationel drift med brug af tidens nyeste produktionsformer. Tidligere var arkitektur og byggeskik i landbruget præget af lokale traditioner. Men sådan var det ikke med gården i Korup. Her var tale om et moderne landbrug opført i tidens nye stil, som fejede hen over hele landet i slutningen af 1800-tallet: Historicismen. 

Familien Jensens Gård er et sjældent helstøbt eksempel på den type bondegård, som voksede frem over hele landet ved indgangen til 1900-tallet - bygget på velstand skabt af andelsbevægelsen.

Læs mere om Familien Jensens Gård her

Tilmelding
Medlemmer af Realdania By & Byg Klubben kan købe op til to billetter til medlemspris. Øvrige billetter skal købes til fuld pris. Erhvervsmedlemmer kan købe op til ti billetter til medlemspris.

Tilgængelighed
Huset er ikke egnet for kørestolsbrugere.