Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

ONLINE: Med farvekonservatorerne på arbejde på den fynske andelsgård

mandag den 25. april kl. 14:00 - 15:00
Korupvej 21, 5210 Odense NV
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Kom tæt på arbejdet med at reparere de historiske dekorationsbemalinger, som findes i overflod i stuehuset på Familien Jensens Gård. Bliv introduceret til teknikker som fx ådring og trompe l'oeil, og stil dine egne spørgsmål til konservatorerne, som i disse dage arbejder i andelsgården.

Ådring. Lasering og trompe l'oeil. Da Familien Jensens Gård blev bygget i 1900, var der også råd til at hyre en dekorationsmaler. I stuehuset blev lofter og paneler bemalet, væggene blev dekoreret med landlige motiver og dørene blev sirligt udsmykket. 

Nu skal de mange fine historiske bemalinger repareres. På denne onlinerundvisning kan du sammen med Realdania By & Bygs arkitekt og projektleder Per Troelsen møde de to konservatorer Anne Marie Steensberg fra Steensberg Konservering og restaureringsmaler Marc Samsø Hansen fra Hverringe Centrum For Restaurering, som er i gang med at reparere dekorationsbemalingerne i stuehuset.  

Undervejs kan du høre mere om de maleteknikker, der er brugt til at dekorere de fine og velbevarede interiører på Familien Jensens Gård, der i 1900 var en topmoderne andelsgård, og i dag er et velbevaret vidnesbyrd om en vigtig del vores fælles kultur- og bygningshistorie, som var med at skabe grundlaget for det samfund, vi kender i dag. 

På rundvisningen kommer vi rundt i hele stuehuset og hører også om det øvrige restaureringsarbejde, som foregår på gården netop nu.

Læs mere om Familien Jensens Gård

 

Sådan deltager du
Før rundvisningen (senest den 25. april kl. 12) modtager du et link, som rundvisningen bliver streamet på. 
Vi sender live mandag den 25. april kl. 14.00 til ca. 14.45. Udsendelsen kan ses af tilmeldte i 24 timer efter, at vi har sendt live.

Mangler du et link til rundvisningen?
Eller har du andre spørgsmål, så kontakt os på klub@realdaniabyogbyg.dk eller ring 70 11 06 06.