Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Husmandssted og herregård

lørdag den 23. april kl. 11:30 - 14:30
Mageltving Møllevej 23, 4943 Torrig, Lolland
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Tag med Realdania By & Byg Klubben til Lolland og oplev vores kulturhistoriske arv fra stændersamfundet helt tæt på. Hør arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg, Anders Brüel, fortælle om restaureringen af Stines Hus, der som et af de sidste huse endnu står med den egnskarakteristiske tækkede gavl, og tag med museumsinspektør fra Reventlow Museet Pederstrup på en arkitekturhistorisk rejse fra landboreformernes fattigmandshuse til Grev Reventlows klassicistiske herregård, Pederstrup. 

Træd indenfor i Stines Hus navngivet efter Stines Dath, husets sidste beboer. Huset har siden 2019 været en del af Realdania By & Bygs ejendomsportefølje. Med sin holstenske mønning og tækkede gavl er det lille husmandssted fra 1770 er et enestående og usædvanligt velbevaret eksempel på lollandsk egnsbyggeskik. Hør arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg, Anders Brüel, fortælle om huset, der i dag står gennemrestaureret og farvesat med repekt for dets ydmyghed, og hør museumsinspektør ved Reventlow Museet Pederstrup, og historiker, Louise Sebro, fortælle om livet i det lille hus fra landboreformernes tid til Stines Daths død. 

Blot 10 min fra Stines Hus ligger herregården Pederstrup, hvor den mægtige grev Reventlow huserede. Her indtager vi vores frokost, og bagefter tager Louise Sebro deltagerne med rundt på en særrundvisning på herregården Pederstrup. Hør om den moderne 1700-tals families livssyn, se det klassicistiske herresæde og få alle de gode historier om kærlighed, ægteskaber, børn og livsanskuelser, der knytter sig til den fornemme familie.

Pederstrup har en rig historie, der går tilbage til middelalderen, men er i dag mest berømt som den indflydelsesrige adelsslægt Reventlows sæde i over 200 år. I dag danner arkitekt C.F. Hansens klassicistiske hovedbygning derfor en ganske selvfølgelig ramme om Reventlow Museet som en del af Museum Lolland-Falster.

Program

  • Kl. 11:30 Velkomst og rundvisning for opholdsdeltagere på Stines Hus v. Anders Brüel og Louise Sebro
  • Kl. 13.00 Frokost på Pederstrup Herregård
  • Kl. 13.30 Rundvisning på Pederstrup Herregård ved Louise Sebro
  • Kl. 14:30 Tak for i dag

Vil du med til grevens festmiddag?
Læs mere om opholdet her: Ophold: Husmandssted og herregård

Tilmelding
Deltagelse kræver tilmelding. Der er max. to pladser til medlemspris pr. medlem. Erhvervsmedlemmer kan købe op til 10 pladser til medlemspris. 

Tilgængelighed
Opholdet er ikke oplagt for kørestolsbrugere og meget dårligt gående. 

Mad og drikke
Frokosten består af en sandwich samt en drikkevare inkl. i prisen. 

Der kan ikke tages højde for allergi eller særlige ønsker. 

Find vej og parkering
Det er ikke muligt at parkere ved Stines Hus.

Vi anbefaler, at man parkerer ved Reventlow Museet Pederstrup forud for rundvisningen i Stines Hus. Herfra er der en kort gåtur på ca. 10 min til Stines Hus. 

Al transport er individuel og på eget ansvar. 

Adresser

  • Stines Hus: Mageltving Møllevej 23, 4943 Lolland. 
  • Reventlow Museet Pederstrup: Pederstrupvej 124, 4943 Lolland. 

COVID-19
Realdania By & Byg følger myndghedernes retningslinjer. Hvis du har symptomer på sygdom, opfordrer vi dig derfor til at blive hjemme.

Arrangementer til dig