Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Kay Fiskers egen lejlighed i Vestersøhus

torsdag den 21. april kl. 12:00 - 13:00
Vester Søgade 78, 1601 København
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Arrangementet er desværre udsolgt - men se EKSTRA ARRANGEMENT den 9. maj

Vær med, når Realdania By & Byg Klubben for første gang byder indenfor i arkitekt Kay Fiskers egen lejlighed med tegnestue i den funktionalistiske boligdrøm: Vestersøhus.

Spadserer du en tur på bredden af Sankt Jørgens Sø i skellet mellem København og Frederiksberg har du sikkert set det – Vestersøhus. Arkitekterne Kay Fiskers og C.F. Møllers etageejendom fra 1936. Vestersøhus regnes for et hovedværk fra Fiskers ikke ubetydelige værkliste og som en formfuldendt manifestation af Fiskers begreb ’Den funktionelle tradition’.

Vestersøhus blev toneangivende for etagebyggeriet i Danmark og har præget bybilledet overalt i landet. Det var en levendegjort vision om den gode bolig med lys og luft, renlighed og rummelighed. Det var drømmen om den gode bolig i byen – og for hovedmanden bag projektet, Kay Fisker, var det hans hjem.

Fisker valgte nemlig bygningens bedste lejlighed til sig selv ved at udnytte hjørnetårnets højde til at indrette en ekstra etage med privat tegnestue. Tegnestuen, grundplanen såvel som mange originale detaljer som indbyggede skabe, 30’er badeværelser, originale radiatorskjulere og en pejs i marmor er bevaret i lejligheden.

Realdania By & Byg har netop købt lejligheden. Og det er med stor glæde, at Realdania By & Byg Klubben nu kan invitere klubbens medlemmer indenfor.

Program
Velkomst ved Realdania By & Byg Klubben. Arkitekturhistoriker og projektleder i Realdania By & Byg, Astrid Weiss, giver en introduktion til både bygningen og lejligheden. Derefter er der mulighed for selv at gå rundt. Besøger varer en time.

Mødested: Vi mødes i trappeopgangen.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Tilgængelighed
Arrangementet er ikke egnet for kørestols- og rollatorbrugere. Der er elevator fra 1. til 6. sal, men både inde i lejligheden og i opgaven er der en del trapper.

Kay Fiskers egen lejlighed
Arkitekterne Kay Fisker og C.F. Møllers etageejendom Vestersøhus fra 1936 repræsenterer dansk modernistisk boligbyggeri, når det er bedst. I nr. 78 tegnede Kay Fisker en lejlighed til sig selv, der sammen med ejendommen i sin helhed afspejler arkitektens virke og på eksemplarisk vis repræsenterer Kay Fiskers begreb ”Den funktionelle tradition”. Kay Fiskers egen lejlighed i Vestersøhus indgår i Realdania By & Bygs samling af over 60 historiske ejendomme, der skal fremme en levende bygningsarv, og som repræsenterer 500 års bygningshistorie.
Jeg vil vide mere