Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Thyrrings eget hus undervejs

tirsdag den 5. april kl. 15:00 - 16:00
Skernvej 65, 7400 Herning
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Mange vil nok mene, at Poul Erik Thyrrings eget hus er grimt. Men ikke desto mindre har arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg, Per Troelsen, taget fat på restaureringen af huset og på at sikre de grå bølgeeternitplader, de rå betonkonstruktioner og de støvede 70'er farve, som kendetegner huset. Tag med, når Realdania By & Byg viser rundt i Poul Erik Thyrrings eget hus med fokus på den igangværende restaurering.

Poul Erik Thyrrings eget hus repræsenterer dansk organisk brutalisme. Huset er opført i 1969 og ligger naturskønt på en meget stor grund. Fra stuens panoramavindue er der udsigt til Skjern Å og Dalgaskanalen. Huset har været i familiens eje siden opførelsen.

For Thyrring blev den organiske brutalisme kendetegnet; en stil nærmest påtrængende i sin dyrkelse af råhed og kærlighed til det utilslørede. Brutalismens intention var ’imod’, men med Thyrring og ligesindede opstod en mere organisk brutalisme, der formåede at omfavne det stedbundne og sætte en human dagsorden i velfærdsstatens megabyggerier såvel som enfamiliehuse.

Realdania By & Byg erhvervede huset til samlingen af Arkitekternes egne huse i 2021. Med forårets komme, rykker håndværkere og arkitekter ind i huset og tager første livtag med ejendommen, der skal gennemrestaureres for igen at kunne anvendes som familiebolig. Hør arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg, Per Troelsen, fortælle om restaureringen.

Du kan også være med online – læs mere her

Program
Velkomst ved Realdania By & Byg Klubben. Herefter fortæller arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg, Per Troelsen, om den igangværende restaurering, mens vi bevæger os rundt på hele ejendommen. Arrangementet varer ca. 1 time.

Tilgængelighed
Arrangementet er uegnet for kørestolsbrugere og dårligt gående.
Adkomst til huset sker til fods af en grusvej. Gåturen tager ca. 5 min. 

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Klubmedlemmer kan max. Købe to billetter til klubpris; billetter herudover skal købes til fuld pris. Medlemmer af Erhvervsklubben kan købe op til 10 billetter til klubpris.

Poul Erik Thyrrings eget hus
Poul Erik Thyrrings eget hus er et eksempel på organisk brutalisme. Det organiske knytter sig til planløsningen og de sammensatte bygningsvolumner. Det brutale knytter sig til brugen af ”rå” materialer og utilsløret konstruktion. Huset repræsenterer en stil, som med kontrær ærlighed, fællesskabsånd og nærvær satte sit tydelige formsprog på prominente danske ”Velfærdsbyggerier”.
Læs mere her