Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

ONLINE: Thyrrings eget hus undervejs

tirsdag den 5. april kl. 13:30 - 14:15
Online, Live streaming
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Mange vil nok mene, at Poul Erik Thyrrings eget hus er grimt. Men ikke desto mindre har arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg, Per Troelsen, taget fat på restaureringen af huset og på at sikre de grå bølgeeternitplader, de rå betonkonstruktioner og de støvede 70'er farve, som kendetegner huset. Vær med online, når Realdania By & Byg viser rundt i Poul Erik Thyrrings eget hus med fokus på den igangværende restaurering.

Poul Erik Thyrrings eget hus repræsenterer dansk organisk brutalisme. Huset er opført i 1969 og ligger naturskønt på en meget stor grund. Fra stuens panoramavindue er der udsigt til Skjern Å og Dalgaskanalen. Huset har været i familiens eje siden opførelsen.

For Thyrring blev den organiske brutalisme kendetegnet; en stil nærmest påtrængende i sin dyrkelse af råhed og kærlighed til det utilslørede. Brutalismens intention var ’imod’, men med Thyrring og ligesindede opstod en mere organisk brutalisme, der formåede at omfavne det stedbundne og sætte en human dagsorden i velfærdsstatens megabyggerier såvel som enfamiliehuse.

Realdania By & Byg erhvervede huset til samlingen af Arkitekternes egne huse i 2021. Med forårets komme, rykker håndværkere og arkitekter ind i huset og tager første livtag med ejendommen, der skal gennemrestaureres for igen at kunne anvendes som familiebolig. Hør arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg, Per Troelsen, fortælle om restaureringen. 

Vil du selv gå på opdagelse i huset – læs mere her

Program
Arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg, Per Troelsen, viser rundt ude som inde og fortæller om stedets historie, arkitektur og restaurering. Deltagerne har mulighed for at stille spørgsmål undervejs i chatten.

Sådan deltager du
Før rundvisningen (og senest tirsdag kl. 12) modtager du et link, som rundvisningen bliver streamet på.
Vi sender live online tirsdag 13.30 til 14.15. Udsendelsen kan ses af tilmeldte frem til og med den følgende dag.

Mangler du et link til rundvisningen?
Eller har du andre spørgsmål, så kontakt os på klub@realdaniabyogbyg.dk eller ring 70 11 06 06.

Poul Erik Thyrrings eget hus
Poul Erik Thyrrings eget hus er et eksempel på organisk brutalisme. Det organiske knytter sig til planløsningen og de sammensatte bygningsvolumner. Det brutale knytter sig til brugen af ”rå” materialer og utilsløret konstruktion. Huset repræsenterer en stil, som med kontrær ærlighed, fællesskabsånd og nærvær satte sit tydelige formsprog på prominente danske ”Velfærdsbyggerier”.
Læs mere her