Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Ejnar Ørnsholts eget hus - følg restaureringen

onsdag den 16. marts kl. 15:00 - 16:00
Svingelsvej 43, 4900 Nakskov
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Restaureringen af arkitekt Ejnar Ørnsholts eget hus er endelig startet. Hør om projektet og oplev arkitektens eget hus, når arkitekt og projektchef i Realdania By & Byg, Frants Frandsen, viser rundt og fortæller om det igangværende arbejde med at genoprette og sikre huset og haven. Vi besøger huset, netop som arbejdet er startet.

Er du medlem af Realdania By & Byg Klubben, kan du komme helt tæt på arbejdet med at restaurere og bevare arkitekt Ejnar Ørnsholts eget hus og dets fortælling i selskab med arkitekt og projektchef Frans Frandsen, der gennem det sidste år har studeret huset og arkitekten og lagt planerne for den gennemgribende restaurering.

Realdania By & Byg Klubben besøger huset kort tid efter, at arbejdet med restaureringen har taget sin begyndelse. Vi ser huset og de første destruktive indgreb, og bliver klogere på, hvordan Frants Frandsen vil gribe arbejdet med at restaurere ejendommen an, hvad farvearkæologerne fra Nationalmuseet opdagede under deres besøg, og hvordan man nænsomt placerer et moderne badeværelse i et hus født med das.

Nakskov-arkitekten Ejnar Ørnsholts eget hus blev tegnet og opført i 1919. Det var ramme om familien Ørnsholt helt frem til 1977. Selvom husets charme, originale stuk og rumfordeling er bevaret, så har huset gennem lang tid set forsømt ud.

Realdania By & Byg købte huset i 2021 for at sikre det personlige bud på en familiebolig fra arkitekten, der ’tegnede 1900-tallets Nakskov’. Målet er at bevare historien og huset, som i fremtiden skal være ramme for en familie.

Ejnar Ørnsholts eget hus - læs mere på Realdania.dk

Program
I selskab med arkitekt og projektchef i Realdania By & Byg Frants Frandsen og Realdania By & Byg Klubbens vært kommer du med indenfor i huset og hører om restaureringen. Besøget varer ca. en time.

Vær opmærksom på
Huset vil være en aktiv byggeplads, når vi besøger det. Af sikkerhedsmæssige årsager, kan dette have indvirkning på besøget.

Tilgængelighed
Huset er ikke oplagt for dårligt gående – vi henviser i stedet for til den live online rundvisning.

Tilmelding
Det er kun medlemmer af Realdania By & Byg Klubben, som kan deltage i denne rundvisning. Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Klubmedlemmer kan max. købe to billetter til klubpris. Er du medlem og vil købe mere end to billetter er øvrige billetter til fuld pris. Medlemmer af Erhvervsklubben kan købe op til 10 billetter til klubpris.

Arrangementer til dig