Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()
Inger og Johannes Exners eget hus

Arkitektparret Exners eget hus

tirsdag den 1. marts kl. 12:30 - 13:30
Højagervej 11, 2942 Skodsborg
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Der findes få huse i landet, som man kan pege på og sige: Her begynder et nyt kapitel i dansk arkitekturhistorie. Arkitektparret Inger og Johannes Exners hus i Skodsborg er et af dem. Oplev boligen, som arkitekterne bag den verdensberømte Koldinghus-restaurering byggede til sig selv i 1961.

Bygget med ganske få og ærlige materialer; tegl, natursten og træ, som benyttes konsekvent igennem hele huset, brød Inger og Johannes Exners hus med samtidens traditionelle enfamiliehuse, som ofte imiterede velhavervillaerne fra starten af århundredet med malede paneler og fine opholdsstuer.

Boligen i Skodsborg kom til at danne skole for en ny type af parcelhuse, der dukkede op i 1970'erne: Huse, der dyrkede den samme konsekvente enkelthed.

Samtidig blev huset et projekt, som på mange måder blev definerende for resten af arkitektparrets virke og faglige parløb. Sammen har de tegnet flere kirker og er kendt verden over for deres restaurering af Koldinghus.

Huset er desuden specielt, fordi det nærmest ’kravler’ op ad en fredet bronzealdergravhøj med høje lindetræer. Det fortælles, at dette var Struensee og dronning Caroline Mathildes hemmelige mødested, da hoffet residerede på det nærliggende Hirschholm Slot. 

Program
Arkitekt Dorthe Bendtsen giver en introduktion til Inger og Johannes Exners hus og virke. Herefter ser vi nærmere på huset og haven med bronzealderhøjen.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. 2 billetter til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Tilgængelighed
Huset er ikke egnet for kørestols- eller rollatorbrugere.

Om Exners eget hus
Huset fra 1961 er opført i tre plan og følger terrænet på den 1.753 kvadratmeter store grund med en fredet bronzealderhøj i baghaven. Parret boede kun i huset i fem år, men den efterfølgende ejer har værnet om huset, så der var kun behov for få genopretningsarbejder, da Realdania By & Byg overtog det i 2013.
Læs mere om Inger og Johannes Exner eget hus