Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

LIVE: Glasalstrup - de sidste arbejder

tirsdag den 30. november kl. 13:00 - 13:45
Online,
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Restaureringen bevæger sig nu ind i den afsluttende fase, og det er sidste chance for at opleve den brutalistiske administrationsbygning i Hasselager undervejs i processen. Hør om arbejdet med at genskabe tresserinventar i det enorme søjleløse rum, som i 1965 var et af de første storrumskontorer i Danmark.

I Hasselager har håndværkere renset, repareret og malet den markante administrationsbygnings betonkonstruktion, som dermed har fået forlænget sin levetid.

Men Realdania By & Bygs restaurering af Glasalstrup omfatter ikke kun bygningens ydre. Også det historiske storrumskontor med 1960’er-inventar i form af hessian, fyrretræslameller og nålefilt genskabes.

Gulvet var oprindeligt belagt med lysegrå nålefilt i kvadratiske fliser. Hver anden flise lå med væveretningen vendt 180 grader, forskudt ift. hinanden, så fliserne dannede et ensartet skakternet mønster. Det er lykkedes at finde en rest af det originale gulvtæppe og den oprindelige hollandske tæppefabrikant, der stadig har det i produktion. 

Bagest i storrumskontoret findes en kerne med toiletter, anretterkøkken og nedgang til kælderen. Kernens oprindelige vægbeklædning med hessian og fyrretræslameller bliver tilbageført i ægte 60’er-stil. Der er desuden lagt op til, at der fortsat kan drives kantine, men den må de kommende lejere selv stå for at indrette.

Håndværkerne har etableret nye tidssvarende lofter efter samme arkitektoniske greb som det oprindelige: En stor homogen flade med ovenlys, kunstlys og varmeelementer placeret i samme grid, der sender tankerne mod amerikanske skyskrabere og tv-serier som Mad Men og The Office.  

Program
Realdania By & Bygs arkitekt, Per Troelsen, viser rundt i Glasalstrup og fortæller om bygningen med fokus på den igangværende restaurering. Du kan stille spørgsmål til Per Troelsen direkte.

Tilmelding
Arrangementet kræver medlemskab af Realdania By & Byg Klubben.

Sådan deltager du
Før rundvisningen modtager du et link, som rundvisningen bliver streamet på. Udsendelsen kan ses af tilmeldte frem til og med den følgende dag. Arrangementet kræver medlemskab af Realdania By & Byg Klubben.

Mangler du et link til rundvisningen?
Eller har du andre spørgsmål, så kontakt os på klub@realdaniabyogbyg.dk eller ring på tlf.: 70 11 06 06.

Om Glasalstrup
Administrationsbygningen Glasalstrup, tegnet til glasvirksomheden J.A. Alstrup i 1965 af arkitekt Knud Blach Petersen, er et eksempel på dansk betonarkitektur, når den er allerbedst. Bygningen, som er støbt på stedet, var et nybrud i dansk betonbyggeri. Men 50 års vejr og vind har sat deres tydelige spor på de rå overflader. Det er baggrunden for, at Realdania By & Byg har købt og nu er i gang med at restaurere Glasalstrup. Efter endt restaurering skal ejendommen udlejes til erhvervsformål. 
Lærs mere her