Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

LIVE: Gelsted Station før restaureringen

onsdag den 24. november kl. 12:00 - 12:45
Online, Live streaming
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Kun for medlemmer af Realdania By & Byg Klubben. Er du ikke medlem? Meld dig ind i dag og vælg en billet til arrangementet som gratis velkomstgave. 

Kom med på live onlinerundvisning i den over 100 år gamle og stemningsfulde Gelsted Station, før Realdania By & Byg går i gang med at restaurere den autentiske stationsbygning, så den kan anvendes i fremtiden og bevares for eftertiden. Sammen med arkitekt og projektleder Per Troelsen hører du om bygningen, arkitekturen og de første overvejelser om det kommende arbejde med at bevare og genindrette bygningen, så den kan være med til at levendegøre fortællingen om jernbanens og stationernes rolle og betydning i Danmark gennem tiden.

I takt med samfundsudviklingen i slutningen af det 20. århundrede blev mange stationsbygninger i købstæder og provinsbyer efterhånden taget ud af drift. Nogle af dem er i dag revet ned - andre er solgt og indrettet til helt andre formål. Nu får en af de tilbageværende og meget intakte stationsbygninger snart nyt liv. Stationsbygningen i Gelsted, der i flere år har stået ubenyttet, er netop erhvervet af Realdania By & Byg, som vil sikre, at bygningen med al dens velbevarede stationsinventar bevares for eftertiden.

Gelsted Station er ikke fredet, men både i det indre og det ydre står den nærmest uforandret siden sin opførelse for over 100 år siden. Selv det oprindelige køkken i stationsforstanderboligen er endnu bevaret, ligesom det fornemt udformede inventar i form af bænke og vindfang i ventesalen stadig står urørt, bortset fra en nyere farvesætning.

Program
Realdania By & Byg Klubben byder velkommen. Vi kommer rundt om bygningen, ser indenfor i ventesalen, gårdhaven og lagerbygningen mens arkitekt og projektleder Per Troelsen fortæller. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål undervejs.

Tilmelding
Arrangementet kræver medlemskab af Realdania By & Byg Klubben.

Sådan deltager du
Før rundvisningen modtager du et link, som rundvisningen bliver streamet på. Udsendelsen kan ses af tilmeldte frem til og med den følgende dag. Arrangementet kræver medlemskab af Realdania By & Byg Klubben.

Mangler du et link til rundvisningen?
Eller har du andre spørgsmål, så kontakt os på klub@realdaniabyogbyg.dk eller ring 70 11 06 06.

Om Gelsted Station
Gelsted Station blev bygget i 1908-1909 - godt 40 år efter, at der var anlagt en jernbane tværs over Fyn. Stationen var en af flere, som blev opført på dette tidspunkt - alle var tegnet af arkitekten Heinrich Wenck. I sin egenskab af DSB’s arkitekt i perioden 1891-1921 tegnede Wenck over hundrede stationsbygninger landet over, herunder også Københavns Hovedbanegård. Det gælder også Gelsted Station, der helt efter bogen består af en hovedbygning med ventesal og billetkontor i stueetagen, stationsforstanderbolig på første sal, en lagerbygning med læsserampe ud mod gaden og en delvist åben mellembygning, der gav ly for de ventende passagerer.