Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Kvinder i dansk arkitektur fra 1925-75

onsdag den 17. november kl. 16:30 - 18:00
Jarmers Plads 2, 1551 København V
NB: Arrangementet kræver tilmelding

I perioden 1925-75 fik danske arkitekter en helt ny opgave: At give form til hverdagslivet i det moderne Danmark. Men der skete også noget andet. De første generationer af kvinder blev uddannet inden for arkitektfagene. Kom tæt på forskningsprojektet: Kvinder i dansk arkitektur – en ny historie om køn og praksis, når Realdania By & Byg Klubben inviterer til foredrag med forsker på projektet Jannie Bendsen.

Arkitekturhistorikere har primært beskrevet perioden 1925-1975 ved at fokusere på en lille gruppe kanoniserede mandlige arkitekters værker. Men undersøgelser i forskellige arkiver viser, at der var mange kvinder, som ydede vigtige bidrag til dansk arkitektur. Kvinderne var blandt andet med til at formgive hverdagens omgivelser i deres arbejde med alt fra køkkener, over bygningsarkitektur til landskaber og byplanlægning.

Størstedelen af disse kvinders bidrag er siden blevet glemt af arkitekturhistorikere; men ikke længere. For sammen med to andre forskere har arkitekturhistoriker og ph.d. Jannie Rosenberg Bendsen kastet sig over forskningsprojektet, der stræber mod at sikre kvinderne en plads i dansk arkitekturhistorie.

I Realdania By & Bygs samling af arkitekternes egne huse er flere af efterkrigstidens fremtrædende kvindelige arkitekter repræsenteret: Karen Clemmensen, der sammen med sin mand opførte eget hus i Gentofte i 1953, Inger Exner der ligeledes sammen med sin mand opførte eget hus i Skodsborg i 1961 og Eva Koppel, der med sin mand tegnede Varmings eget hus i Gentofte i 1952.

Foredraget giver indblik i de første resultater af forskningsprojektet Kvinder i dansk arkitektur 1925-75, som vil bidrage til en mere fyldestgørende forståelse af dansk arkitekturhistorie.

Program
Kl. 16.30 Velkomst ved Realdania By & Byg og foredrag med post doc, ph.d. og cand.mag. Jannie Rosenberg Bendsen om kvindernes rolle i dansk arkitektur.
Kl. 17.15 Kort pause.
Kl. 17.30 Foredraget fortsætter.
Kl. 18.00 Arrangementet slutter.

Realdania By & Byg Klubben byder på en kop kaffe undervejs. 

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Tilgængelighed
Jarmers Plads 2 er tilgængelig for alle. Vi vil dog gerne på forhånd vide, om du har særlige behov ift. Mobilitet.

Parkering
Det er ikke muligt at parkere en bil på ejendommen. Vi anbefaler cykler eller offentlig transport. Ejendommen Jarmers Plads 2 ligger meget tæt på både Hovedbanegården, Nørreport og Vesterport station.

Om forskningsprojektet Kvinder i dansk arkitektur
Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning på Københavns Universitet har med støtte fra bl.a. Realdania sat fokus på at fortælle historien om kvinderne i dansk arkitektur. Forskningsprojektet fokuserer på perioden 1925-1975 og søger at kortlægge kvinders rolle, virke og betydning på tværs af en række arkitektoniske praksisser og give en historiske dybde til kønsdebatten. Du kan læse mere her: Kvinder i dansk arkitektur

FOTO: Det Kgl. Bib. og Aftenbladet