Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Den danske forbindelse til Bauhaus

torsdag den 11. november kl. 17:00 - 18:30
Uzton Center, Slotspladsen 4, 9000 Aalborg
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Trekanter, firkanter og cirkler. Nye og radikale ideer om form, farver og funktion florerede på den tyske designskole Bauhaus i mellemkrigstiden. Herhjemme fik Bauhaus stor indflydelse på sam- og eftertidens arkitektur og møbelkunst og var med til at forme arkitekter som Edvard Heiberg, Arne Jacobsen, PH og Viggo Møller-Jensen. Med filmklip, tegninger og historiske fotos viser vi eksempler på arkitekternes Bauhaus-inspirerede bygningsværker og designløsninger.

Arrangementet bliver til i samarbejde med Utzon Center. Som medlem af Realdania By & Byg klubben får du, når du melder dig til: 

  • Gratis adgang til foredraget
  • Adgang til Utzon Center på dagen
  • samt en vocuher, der giver gratis adgang til en gæst, næste gang, du besøger Utzon Center.


Edvard Heiberg var vild med den mekaniske funktionalisme, og i 1924 opførte han et hus til sig selv i Virum – Nordens første funkishus - ud fra analyser af dens brugsfunktioner. Det faldt i Bauhaus-ledelsens smag, som i 1930 udnævnte Heiberg til professor på designskolen. 

Også Arne Jacobsen begyndte at træde sine egne stier under indflydelse af strømningerne fra Bauhaus-skolen. Den hvide, skarpskårne funkisvilla i Charlottenlund, som han tegner og bygger til sig selv i 1929, var datidens mest moderne hus i Danmark. Men inspirationen fra Bauhaus får også andre udfald herhjemme. Det er PH og Viggo Møller-Jensens egne huse gode eksempler på.

Boligerne afspejler hver især arkitektens ideal om det perfekte hjem, og alle huse indgår i Realdania By & Bygs samling af historiske ejendomme, der repræsenterer dansk bygningskultur gennem 500 år. 

Med filmklip, tegninger og historiske fotos viser Realdania By & Bygs arkitekturformidlere cand.mag. i arkitektur- og kunsthistorie Astrid Klingenberg Weiss og cand.mag. i moderne kultur og kulturformidling Mette Rabølle Sørensen eksempler på designløsninger, indretning og komfort i bedste Bauhaus-ånd i Heibergs, Jacobsens og Møller-Jensens egne boliger, som har været med til at præge de danske hjem i eftertiden.

Sådan fungerer det
Bestil det ønskede antal pladser på siden her. Du modtager en bekræftelse på din bestilling per e-mail. En uge før arrangementet får du tilsendt dine billetter per e-mail.

Om Utzon Center
På Utzon Center i Aalborg kan du dykke ned i udstillingen om Jørn Utzon, der skabte Operahuset i Sydney, og som er en de største og mest indflydelsesrige arkitekter i det 21. århundrede. Derudover er der skiftende udstillinger, der kredser om arkitektur fra både ind- og udland, og som indbyder til at føle, sanse og røre og forstå arkitektur.

Se, hvad du kan opleve på Utzon Center