Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Søetatens Pigeskole – følg restaureringen

onsdag den 10. november kl. 16:00 - 17:00
Borgergade 111, 1300 København K
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Restaureringen af arkitekt Bernhard Seidelins skole for Søetatens Pigebørn fra 1858 i Nyboder har stået på i over et år. Og for dem, der troede de kendte bygningen, venter der en stor overraskelse! Oplev aulaens stemningsfulde murværk uden plastikmaling, klasseværelsernes originale, genfundne lofter, og se de mange historiske detaljer i deres rette element flankeret af historicismens farvepaletter.

Tag med Realdania By & Byg Klubben til Søetatens Pigeskole i selskab med arkitekt Anders Brüel, mens håndværkerne lægger sidste hånd på den gennemgribende restaurering.

For den forbipasserende på gaden ligner bygningen sig selv; tag og fag, vinduer, døre og havemur ligner ganske sig selv. Men træder du først ind bag portene, er bygningen som forvandlet.

Midt i bygningen ligger aulaen. Her er årtiers lag-på-lag af hvid plastikmaling nu nænsomt afrenset; men det var ikke uden hovedbrud og krydsede fingre, at arkitekter og håndværkere kastede sig ud i arbejdet. Resultatet er enestående.

Langs aulaen er mængder af småkontorer og møderum væk. Bag nyere lag af puds, maling og kabelbakker er de oprindelige fire klasseværelser genfundet. Det er ikke svært at forestille sig en skoledag anno 1860, hvor de store rum med mørke lofter, historicistiske vægfarver og kakkelovne har dannet ramme om ivrige småpiger med kridt, tavler og salmevers.

Restaureringen af Søetatens Pigeskole har haft det mål at genskabe bygningens oprindelige stemning og karakter samt genoprette bygningen, der med årene var blevet meget slidt.

Program
Velkomst ved Realdania By & Byg Klubben. Herefter tager arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg, Anders Brüel, deltagerne med rundt i bygningen og fortæller om restaureringen.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Tilgængelighed
Søetatens Pigeskole er en fungerende byggeplads. Al færdsel på eget ansvar. Bygningen er på nuværende tidspunkt ikke egnet for kørestolsbrugere eller meget dårligt gående.

COVID-19
Vi følger sundhedsmyndighedernes anvisninger. Mød ikke op til arrangementer, hvis du er smittet med COVID-19 eller oplever feber, hoste, vejrtrækningsbesvær, muskelsmerter, hovedpine eller ondt i halsen. Hvis en person i dit hjem har COVID-19, beder vi dig også om at blive hjemme.

Om Søetatens Pigeskole
Søetatens Pigeskole er et usædvanligt helstøbt eksempel på historicismens kvalitets- og funktionsbevidste institutionsbyggerier. Ejendommen er fredet og indgår i Realdania By & Bygs samling af ca. 60 historiske ejendomme, som repræsenterer dansk bygningskultur gennem 500 år, og er med til at fremme den levende bygningskultur. Læs mere om Søetatens Pigeskole