Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Byen på tegnebordet - særudstilling på Københavns Museum

mandag den 1. november kl. 16:15 - 17:30
Københavns Museum, Stormgade 18, 1551 København V
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Oplev den anmelderroste udstilling om byens ukendte arkitekttegninger på Københavns Museum. Udstillingen viser aldrig før udstillede originale tegninger af bl.a. Arne Jacobsen, Clemmensen og Koppel.

Det er lidt af en skattekiste, som Københavns Museum trækker på i den nye udstilling, Byen på tegnebordet: Et helt særligt arkiv med over 180.000 arkitekttegninger af københavnske byggerier, heriblandt aldrig før udstillede originale tegninger.

Arkivet tilhører Stadsarkitektens Direktorat i København, som i perioden 1886-1998 rådede over en af landets største tegnestuer. Tegnestuen tiltrak mange af tidens dygtige arkitekter, som har sat deres præg på byens huse og rum.

I samlingen findes bl.a. tegninger af arkitekterne Arne Jacobsen, Karen og Ebbe Clemmensen og Nils Koppel, som også er repræsenteret i Realdania By & Bygs samling af ejendomme.

Arne Jacobsen arbejdede som helt nyuddannet i stadsarkitektens direktorat i årene 1927-1929, hvor han bl.a. stod bag tegningerne til indgangspartier og friluftsscenen i Enghaveparken på Vesterbro.

Stadsarkitektens tegningsarkiv er enestående, fordi den repræsenterer en rejse gennem tiden og giver et indblik i byens arkitektoniske og samfundsstrukturelle udvikling.

Læs mere om udstillingen

Program
Kl. 16.15 Vi mødes i museets gårdhave.
Kl. 16.30 Omvisning i udstillingen.
Kl. 17.30 Omvisningen slutter. Mulighed for at opleve resten af museet på egen hånd. Museet lukker kl. 18.

Entrébillet er inkluderet i prisen.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig.

Tilgængelighed
Læs om tilgængelighed, handicapforhold, parkering m.m. her

COVID-19
De til enhver tid gældende corona-restriktioner vil blive overholdt i forbindelse med udstillingen.

Mød ikke op til arrangementer, hvis du er smittet eller oplever feber, hoste, vejrtrækningsbesvær, muskelsmerter, hovedpine eller ondt i halsen. Hvis en person i dit hjem har COVID-19, beder vi dig også om at blive hjemme.