Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Rosenhuset – Tuborgs gamle hovedsæde

mandag den 18. oktober kl. 20:00 - 21:00
Strandvejen 54, 2900 Hellerup
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Ølkuske med forklæde, laboratoriefolk i hvide kitler, kontorpersonale med stive flipper, skiltemalere, direktører, brygmestre, og mange flere – alle har de haft deres gang i Rosenhuset og gjort det til en livlig arbejdsplads. Oplev Tuborgs hovedsæde i Hellerup, tegnet af den store danske jugendstil-arkitekt Anton Rosen.

Kong Christian X var en dag på besøg på Tuborg. Kongen spørger en bryggeriarbejder ”Hvad drikker De i grunden om dagen min gode mand?” Arbejderen svarer, ”Nåh, en til halvanden, bliver det nok til.” Kongen siger ”Nå, det gør jeg såmænd også”, hvortil bryggeriarbejderen svarer ”Jamen Deres Majestæt, De snakker jo om flasker. Jeg snakker om kasser.” Og det var dengang, der var 50 flasker i en kasse!

I 1913 tegnede Anton Rosen Tuborgs administrationsbygning i Hellerup, og i næsten 100 år var bygningen den pulserende ramme om en af Danmarks største bryggerivirksomheder. I dag er ølkuskene væk, men de indbyggede pengeskabe, den store øltønde i hallen, de originale møbler i direktørens kontor, bemalinger og lysekroner står der endnu og fortæller husets og Tuborgs historie.

Efter Tuborgs udflytning købte og restaurerede Realdania By & Byg ejendommen, så den igen fremstår som det gesamtkunstværk, Anton Rosen tegnede i 1913. I dag er huset atter en livlig arbejdsplads – nu for konsulenter i jakkesæt fra Implement Consulting Group.

Program
Restaureringsarkitekt Per Troelsen, som stod i spidsen for restaureringen, viser rundt i udvalgte rum fra kælder til kvist.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

COVID-19
Vi følger sundhedsmyndighedernes anvisninger. Mød ikke op til arrangementer, hvis du er smittet eller oplever feber, hoste, vejrtrækningsbesvær, muskelsmerter, hovedpine eller ondt i halsen. Hvis en person i dit hjem har COVID-19, beder vi dig også om at blive hjemme.

Om Rosenhuset
Rosenhuset indtager en markant position inden for dansk erhvervsbyggeri i årene omkring år 1900 med sin tunge og solide, kubiske krop i kombination med den sprudlende overflod af velbevarede, dekorative detaljer. Ejendommen er fredet og restaureret af Realdania By & Byg i 2007-2010.
Læs mere her