Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

LIVE: Første kig indenfor i Poul Erik Thyrrings eget hus

torsdag den 12. august kl. 12:30 - 13:15
Online,
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Grå bølgeeternitplader, rå betonkonstruktioner og støvede 70'er farver. Mange vil nok mene, at æstetikken er svær at få øje på i Poul Erik Thyrrings eget hus. Men ikke desto mindre afspejler huset en arkitekt og en stil, der har sat sine tydelige aftryk på prominente danske velfærdsbyggerier og vores fælles historie. Vær med online, når Realdania By & Byg viser rundt i Poul Erik Thyrrings eget hus - et eksempel på organisk brutalisme.

Poul Erik Thyrrings eget hus repræsenterer dansk organisk brutalisme. Det organiske knytter sig til planløsningen og de sammensatte bygningsvolumner. Det brutale knytter sig til brugen af ”rå” materialer og utilslørede konstruktioner. Huset repræsenterer en stil og en arkitekt, som med kontrær ærlighed, fællesskabsånd og nærvær satte sit tydelige aftryk på ”Velfærdsdanmark” med værker som Panum i København, Københavns Universitet på Amager og Hovedkontoret for Jysk Grundejerkreditforening i Herning. 

Huset er opført i 1969 og ligger naturskønt på en meget stor grund. Fra stuens panoramavindue er der udsigt til Skjern Å og Dalgaskanalen. Huset har været i familiens eje siden opførelsen og er netop erhvervet af Realdania By & Byg. Siden opførelsen er meget lidt ændret, hvorfor husets indre endnu står med oprindelige farvesætninger i støvet avokadogrøn, orange og gul samt med den oprindelige planløsning og facadebeklædning.

Poul Erik Thyrring var ikke som enkelte arkitektkolleger fra tidligere generationer en mester med ’et navn’. Thyrring var en arkitekt, der arbejdede i et fællesskab og for et fællesskab. En stor del af karrieren er præget af samarbejdet med arkitektkollegene Gert Edstrand og Koppel-parret.

For Thyrring blev den organiske brutalisme kendetegnet; en stil nærmest påtrængende i sin dyrkelse af råhed og kærlighed til det utilslørede. Med Thyrring og ligesindede opstod en mere organisk brutalisme, der formåede at omfavne det stedbundne og sætte en human dagsorden i velfærdsstatens megabyggerier såvel som enfamiliehuse.

Realdania By & Byg Klubben viser huset frem for første gang siden overtagelsen. Vil du hellere selv gå på opdagelse i huset, så afholdes der også en fysisk rundvisning.

Har du fået smag for arkitekternes egne huse, så vil du måske synes om disse rundvisninger

 

Program
Arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg, Per Troelsen, viser rundt ude som inde og fortæller om stedets historie, arkitektur og restaurering. Deltagerne har mulighed for at stille spørgsmål undervejs i chatten.

Sådan deltager du
Før rundvisningen (og senest samme dag kl. 12) modtager du et link, som rundvisningen bliver streamet på.

Vi sender live torsdag den 12. august. Udsendelsen kan ses af tilmeldte frem til og med den følgende dag.

Mangler du et link til rundvisningen?
Eller har du andre spørgsmål, så kontakt os på klub@realdaniabyogbyg.dk eller ring 70 11 06 06.

Om Poul Erik Thyrrings eget hus
Poul Erik Thyrrings eget hus er et eksempel på organisk brutalisme. Det organiske knytter sig til planløsningen og de sammensatte bygningsvolumner. Det brutale knytter sig til brugen af ”rå” materialer og utilsløret konstruktion. Huset repræsenterer en stil, som med kontrær ærlighed, fællesskabsånd og nærvær satte sit tydelige formsprog på prominente danske ”Velfærdsbyggerier”. Læs mere om Poul Erik Thyrrings eget hus