Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Byvandring i Frederiksstaden

torsdag den 1. juli kl. 17:00 - 19:00
Sankt Annæ Pl. 1. Vi mødes ved statuen af Chr. X., 1250 København
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Tag med på historisk byvandring gennem Frederiksstaden i København, og få historien om bl.a. Lindencrones Palæ, Det Gule Palæ, Amalienborg, Marmorkirken og etageejendommen Tietgens Ærgrelse, som Realdania By & Byg har opført.

Mønsterbydelen Frederiksstaden blev anlagt i 1749 for at fejre den oldenborgske kongeslægts 300-års regeringsjubilæum. Bydelen løftede København ud af middelalderens krogede gademønster og introducerede et elegant urbant landskab efter europæiske forbilleder.

Bydelen rummer en fascinerende fortælling om en konge med store visioner, en stædig erhvervsmand med mange penge, en hjemløs kongefamilie og det mest forsinkede byggeprojekt i danmarkshistorien.

Prominente arkitekter som Nicolai Eigtved, Lauritz de Thura, Nicolas-Henri Jardin og Ferdinand Meldahl har alle sat deres præg på bydelen, der i dag rummer et væld af guldrandede adelspalæer og pompøse borgerhuse. Som centrum for det hele, og et billede på samfundets hierarki, var kirken og kongen, Frederik V, der beskedent lod bydelen opkalde efter sig selv. 

I 2010 opførte Realdania By & Byg etageejendommen Tietgens Ærgrelse som slutstenen i C.F. Tietgens randbebyggelse om Marmorkirken. I 2020 kunne Realdania By & Byg endelig montere altaner på ejendommen, der i ti år har afventet metroens færdiggørelse, og nu mangler kun anlæggelsen af Tietgens Have, som sker i samråd med Schønherr Landskabsarkitekter.

Program
Vi mødes ved statuen af Chr. X på Sankt Annæ Plads.

I selskab med Steffen Løvkjær fra Historic Talks bevæger vi os gennem bydelen med stop ved bl.a. Lindencrones Palæ, Det Gule Palæ, Amalienborg og Marmorkirken. Vi slutter ved Realdania By & Bygs ejendom, Tietgens Ærgrelse, St. Kongensgade 84. 

Turen varer ca. to timer. Der afvikles to byvandringer på dagen. Alle deltagere udstyres med audioguides, så alle kan høre, selvom vi holder afstand. Systemet har også teleslynger til folk med høreapparat.

Steffen Løvkjær
Steffen Løvkjær er cand.mag. med speciale i kongelig og adelig kulturhistorie. Som ejer af Historic Talks bliver han fast benyttet som konsulent og kulturformidler af bl.a. Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme, Kongehuset, DR, TV2, Amalienborgmuseet og Rosenborg Slot.
Læs mere om Historic Talks

Tilgængelighed
Arrangementet er ikke egnet for kørestolsbrugere eller dårligt gående. 

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.