Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Arne Jacobsen på Trapholt

tirsdag den 15. juni kl. 13:00 - 14:00
Æblehaven 23, 6000 Kolding
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Tag med Realdania By & Byg Klubben til kunstmuseet Trapholt og få nye perspektiver på Arne Jacobsens univers og arkitektur, når vi tager på rundvisning i udstillingen ”Arne Jacobsen designer Danmark". 

Arne Jacobsen! Den markante arkitekt behøver ingen præsentation. Hans kunstneriske aftryk findes overalt i landet såvel som udlandet fra private hjem til store offentlige byggerier. Også i Realdania By & Bygs samling af 'Arkitekternes egne huse' er Jacobsen stærkt repræsenteret med hele tre huse: Hans første private villa på Gotfred Rodes Vej i Charlottenlund fra 1929, det hvide sommerhus ’Knarken’ på Sjællands Odde fra 1938 og det berømmede rækkehus på Strandvejen ved Bellevue fra 1951. 

Oplev den anmelderroste udstilling "Arne Jacobsen designer Danmark", der er den mest omfattende præsentation af Arne Jacobsens designunivers nogensinde. En af Trapholts egne guider viser rundt i udstillingen og fortæller om Jacobsen som designer, arkitekt og meningsdanner. 

Trapholt skriver: 

"Arne Jacobsens indflydelse på vores forståelse for dansk design eller dansk æstetik nåede langt bredere ud end arkitektur og produktdesign. Hans store engagement i kunsten og de kunstneriske strømninger i Europa, har indtil nu ikke fået stor opmærksomhed. Med udstillingen dykkes der ned i Jacobsens forhold til kunstverdenen. De kunstnere han omgav sig med, og hvilke tanker han gjorde sig om forholdet mellem kunst og arkitektur. Gennem interviews, Jacobsens personlige filmoptagelser, akvareller og naturstudier præsenterer udstillingen hvorledes kunst, kunstneriske processer og naturen havde en central plads i Jacobsens kreative arbejde. Side om side med de kendte designklassikere præsenteres en lang række mindre kendte modeller, typer og formater, herunder akvareller, tegninger og tekstilmønstre."

Læs mere om udstillingen her.

Program

Velkomst ved Realdania By & Byg og herefter rundvisning i udstillingen om Arne Jacobsen. Turen varer en time, og herefter kan deltagerne selv opleve hele museet bl.a. Kubeflex; det modulære og flytbare sommerhus som Arne Jacobsen tegnede til sig selv. samt de øvrige udstillinger, haven og cafeen.  

Tilmelding

Arrangementet kræver medlemskab af Realdania By & Byg Klubben. Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er derfor nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. medlem. Øvrige billetter skal købes til normalpris. 

Tilgængelighed

Trapholt er tilgængelig for alle. Læs mere her.

COVID-19

Vi følger sundhedsmyndighedernes anvisninger. Du bedes medbringe coronapas og bære mundbind under den del af rundvisningen, der foregår indendørs.