Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Rundvisning i og omkring Ballonhangaren - restaureret

torsdag den 3. juni kl. 13:00 - 14:15
Artillerivej - Se rutebeskrivelse , 2300 København S
NB: Arrangementet kræver tilmelding

For 100 år siden blev gigantiske militære luftballoner trukket ind og ud af Ballonhangaren på Amager Fælled i København. I dag er der mere kærlighed end krig i luften på det gamle militærområde, som nu er befolket af københavnske børn og heste. Oplev selv resultatet, når Realdania By & Byg Klubbens medlemmer som de første får et kig indenfor efter restaureringen.

Ballonhangaren, opført i 1917, er en sjælden bygning, der formentlig kun findes få af i hele Europa. Den er samtidig et vidnesbyrd om en lang epoke i dansk militærhistorie, hvor krudt og kugler fløj hen over Amager Fælled.

Den højloftede træbygning med den gigantiske port var noget medtaget, da Realdania By & Byg i 2017 købte den. Knækkede tagspær og sætningsskader prægede Ballonhangaren, som var i alvorlig fare for at kollapse under sin egen vægt. Samtidig var hangaren omkranset af udtjente ladebygninger, der var skudt op siden ejendommen i 1960’erne blev taget i brug som rideskole.

Efter fire års arbejde kan Realdania By & Byg nu afslutte restaureringen af ejendommen og overlade den til de københavnske heste og børn i Rideklubben Ridevenner. Udover en nyrestaureret hangar, har rideskolen indtaget en stor, ny ridehal med 30 hestebokse og en stor indendørs ridebane. De udtjente ladebygninger er revet ned til fordel for en ny, udendørs ridebane, og Amagers bedst bevarede hemmelighed, Ballonhangaren, er nu igen synlig i lokalmiljøet

Program
Arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg, Per Troelsen, tager deltagerne med rundt på området og fortæller om hangarens historie og restaurering og om opførelsen af den nye ridehal. Turen slutter med en gåtur gennem Ballonparken, der sammen med Ballonhangaren har ligget godt gemt på Amager Fælled. 
-> Download oversigtskort 

Tilmelding
Medlemmer af Realdania By & Byg Klubben kan købe op til to billetter til medlemspris. Øvrige billetter skal købes til fuld pris. Erhvervsmedlemmer kan købe op til ti billetter til medlemspris.

Coronarestriktioner og -foranstaltninger
For på forsvarligvis at kunne gennemføre rundvisningen foregår en stor del af programmet udendørs og med et audioguidesystem, så gældende afstandskrav kan efterleves. Indendørs skal alle deltagere bære mundbind, spritte af samt opdeles i mindre grupper i overensstemmelse med gældende kvadratmeterkrav.

Deltagelse kræver fremvisning af coronapas eller negativ coronatestresultat. Testen må max. være 72 timer gammel.

Tilgængelighed
Arrangementet er ikke egnet for kørestolsbrugere eller dårligt gående.

Rutebeskrivelse
Ballonhangaren ligger ikke på selve Artillerivej, men på en sti, som starter overfor Artillerivej nr. 59 og 98C. Se rute på billede i toppen. Hvis du har svært ved at finde frem, kan du ringe til os på tlf.: 40 40 36 33
-> Download oversigtskort 

Parkering og offentlig transport
Det er ikke muligt at parkere ved Ballonhangaren. Parkér bilen på Islands Brygge, fx gaden Kigkurren eller på p-pladsen ved Netto på Axel Heides Gade. Du kan også tage metroen til Islands Brygge Station, som ligger ca. 10-15 minutters gang fra Ballonhangaren. 

Om Ballonhangaren
Den 100 år gamle ballonhangar på Islands Brygge i København er en af de eneste tilbageværende af sin slags i Europa. Den fredede bygning, som bærer vidnesbyrd om en ganske særlig epoke i dansk militærhistorie, har siden 2017 været en del af Realdania By & Bygs samling af ca. 60 historiske ejendomme. 
Læs mere om Ballonhangaren