Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Dyrehave Mølle efter restaureringen

mandag den 17. maj kl. 14:00 - 15:30
Dyrehavevej 84, 5800 Nyborg
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Tag med på rundvisning i et stykke dansk bygningshistorie, når arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg, Anders Brüel, åbner porten til den fredede mølle, magasinet, garagebygningen og stuehuset, som tilsammen udgør Dyrehave Mølle i Nyborg.

Galleriet er udskiftet, tandhjulene gennemgået og møllestenen bildet; inden længe begynder en ny tid på Dyrehave Mølle, der efter en længere restaurering ude såvel som inde nu igen står klar til at male korn. Møllen er fra 1858 og en af Danmarks højeste. Den blev erhvervet af Realdania By & Byg i 2018, som en del af et samlet kulturmiljø, der fortæller historien om en før-moderne industri, der i løbet af få årtier blev fuldstændig overflødiggjort.

FILM: Se en film om restaurering af møllen her.

Ud over møllen rummer anlægget også et tidligere magasin, der nu er indrettet som kontor og fællessal, en garagebygning og et stuehus, der i dag er omdannet til dobbelthuse med lejligheder, og en have fuld af gamle frugttræer.

Restaureringen og nyindretningen har stået på over to år. Arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg, Anders Brüel, har stået i spidsen for arbejdet med både at restaurere den enestående mølle med den syv etagers mekanik i træ samt transformere de udtjente bygninger til moderne, energioptimerede og funktionelle kvadratmeter, der fremadrettet skal lejes ud til både bolig og erhverv.

Nu inviteres Klubbens medlemmer eksklusivt indenfor til en fysisk rundvisning, inden ejendommens nye lejere flytter ind. Vær opmærksom på, at Realdania By & Byg Klubben samme dag tilbyder en LIVE online rundvisning på Dyrehave Mølle.

Program
Velkomst ved Realdania By & Byg Klubbens Lise Vølund. Herefter vil arkitekt Anders Brüel fortælle om ejendommen, om restaureringen og ikke mindst om transformationen af Dyrehave Mølle. Undervejs bliver der mulighed for at se alle bygninger, og har man lyst, er det også muligt at kravle helt til vejrs i møllen.

Coronarestriktioner og -foranstaltninger
For på forsvarligvis at kunne gennemføre rundvisningen foregår en stor del af programmet udendørs og med at audioguidesystem, så gældende afstandskrav kan efterleves. Indendørs skal alle deltagere bære mundbind, spritte af samt opdeles i mindre grupper i overensstemmelse med gældende kvadratmeterkrav. 

Deltagelse kræver fremvisning af negativ coronatestresultat. Testen må max. Være 72 timer gammel.

Tilmelding
Medlemmer af Realdania By & Byg Klubben kan købe op til to billetter til medlemspris. Øvrige billetter skal købes til fuld pris. Erhvervsmedlemmer kan købe op til ti billetter til medlemspris.

Tilgængelighed
Arrangementet er ikke egnet for kørestolsbrugere eller dårligt gående.

Parkering
Det er ikke muligt at parkere på ejendommen.

COVID-19
Vi følger sundhedsmyndighedernes anvisninger. Mød ikke op til arrangementer, hvis du er smittet eller oplever feber, hoste, vejrtrækningsbesvær, muskelsmerter, hovedpine eller ondt i halsen. Hvis en person i dit hjem har COVID-19, beder vi dig også om at blive hjemme.

Om Dyrehave Mølle
Ejendommen Dyrehave Mølle udgør et samlet kulturmiljø, som et væsentligt arkitektonisk vidnesbyrd om udviklingen af Danmark fra landbrugssamfund til videnssamfund. Møllen er fredet og indgår i Realdania By & Bygs samling af ca. 60 historiske ejendomme, som repræsenterer dansk bygningskultur gennem 500 år og er med til at fremme den levende bygningskultur.
Læs mere om Dyrehave Mølle