Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

LIVE: Rosenhuset – Tuborgs gamle hovedsæde

tirsdag den 11. maj kl. 12:30 - 13:15
Online,
NB: Arrangementet kræver tilmelding

En kæmpe øltønde, indbyggede pengeskabe og en sprudlende overflod af velbevarede, dekorative detaljer. Få et kig indenfor i den pompøse bygning på Strandvejen i Hellerup, som den store danske jugendstil-arkitekt Anton Rosen i 1913 opførte til Tuborg. 

Ølkuske med forklæde, laboratoriefolk i hvide kitler, kontorpersonale med stive flipper, skiltemalere, direktører og brygmestre – alle har de haft deres gang i Rosenhuset – Tuborgs gamle administrationsbygning i Hellerup, som i næsten 100 år var den pulserende ramme om en af Danmarks største bryggerivirksomheder.

I dag er ølkuskene væk, men de indbyggede pengeskabe, den store øltønde i hallen, direktørens kontor med eget toilet, malede dekorationer, forgyldte friser, fontæner og genskabte lamper, ure og stofbeklædte undervægge står der endnu og fortæller husets og Tuborgs historie.

Som en af få arkitekter herhjemme lykkedes det arkitekt Anton Rosen at få opført bygninger præget af stilarten Arts & Crafts eller på dansk: Skønvirke. Rosenhuset - som har fået navn efter arkitekten - er et af de fornemste eksempler herhjemme på denne stilretning.

På live-rundvisningen tager arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg, Per Troelsen, der var tovholder på den store restaurering af Rosenhuset i 2008-10, seerne med rundt i udvalgte rum.

Program
Kl. 12.30 Realdania By & Byg Klubben byder velkommen.
Kl. 12.35 Arkitekt Per Troelsen viser rundt i Rosenhuset. Du kan stille spørgsmål undervejs i chat-funktionen.
Kl. 13.15 Live-rundvisningen er slut.

Sådan deltager du
Før rundvisningen (og senest kl. 12 på selve dagen) modtager du et link, som rundvisningen bliver streamet på. Udsendelsen kan ses af tilmeldte frem til og med den følgende dag.

Mangler du et link til rundvisningen?
Eller har du andre spørgsmål, så kontakt os på klub@realdaniabyogbyg.dk eller ring 70 11 06 06.

Om Rosenhuset
Rosenhuset indtager en markant position inden for dansk erhvervsbyggeri i årene omkring år 1900. Efter Tuborgs udflytning købte og restaurerede Realdania By & Byg ejendommen, så den igen fremstår som det gesamtkunstværk, Anton Rosen tegnede i 1913. I dag er huset arbejdsplads for Implement Consulting Group.
Læs mere om Rosenhuset