Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

LIVE: Bispebjerg Bakke

torsdag den 29. april kl. 12:30 - 13:15
Online,
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Kunst, arkitektur og et højt håndværksmæssigt ambitionsniveau indkapsler Bispebjerg Bakke – den prisvindende bebyggelse på 135 lejeboliger, der slanger sig i Københavns Nordvestkvarter. Se med, når vi sender live derfra med arkitekt Dorthe Bendtsen.

Bebyggelsen Bispebjerg Bakke i Københavns Nordvestkvarter er opført i 2004-2006: 135 eksklusive lejeboliger fordelt på 11 huse - bygget med respekt for omgivelserne, udført i naturmaterialer og formgivet i hånden.

Det høje håndværksmæssige ambitionsniveau kommer til udtryk i detaljer som de nøje sammenflettede mursten og det håndlavede kobbertag. Formgivningsmæssigt er husene tænkt som en helhed. Tre porte binder husene sammen og skaber en enklavefornemmelse, der understøtter følelsen af tryghed og fællesskab.

Desuden har bebyggelsen en nærmest skulpturel fremtoning: Taget følger grundens naturlige fald, og husenes organisk buede facader giver associationer til Gaudi og Rudolf Steiner.

Bispebjerg Bakke var - da etageejendommene i sin tid blev opført - et utroligt moderne og fremsynet boligbyggeri, hvis kvaliteter stadig er uantastede.

Vurder selv, når vi sender live fra området og en af de skævt udformede lejligheder i selskab med arkitekt Dorthe Bendtsen. 

Program
Kl. 12.30 Realdania By & Byg Klubben byder velkommen.
Kl. 12.35 Arkitekt Dorthe Bendtsen viser rundt. Du kan stille spørgsmål undervejs i chat-funktionen.
Kl. 13.15 Live-rundvisningen er slut.

Sådan deltager du
Før rundvisningen (og senest kl. 12 på selve dagen) modtager du et link, som rundvisningen bliver streamet på. Udsendelsen kan ses af tilmeldte frem til og med den følgende dag.

Mangler du et link til rundvisningen?
Eller har du andre spørgsmål, så kontakt os på klub@realdaniabyogbyg.dk eller ring 70 11 06 06.

Om Bispebjerg Bakke
Bispebjerg Bakke blev opført i 2004-2006 i et samarbejde mellem Realdania By & Byg og Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn. Selve bebyggelsen blev udviklet og tegnet af billedkunstneren Bjørn Nørgaard i samarbejde med Boldsen & Holm Arkitekter. Grundtanken var, at kunsten skal påvirke samfundet, og at det, som vi omgiver os med, har indflydelse på vores livsglæde. Byggeriet har siden modtaget flere priser.
Læs mere om Bispebjerg Bakke