Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Grupperundvisning i Erik Christian Sørensens eget hus

tirsdag den 16. marts kl. 12:00 - 12:30
Smutvej 14, 2920 Charlottenlund
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Træd ind i arkitekt Erik Christian Sørensens eget hus og oplev et af dansk modernismes mest ikoniske enfamiliehuse. Medlemmer af Realdania By & Byg Klubben kan helt eksklusivt få mulighed for at booke en privat omvisning for op til fire personer i huset, der netop er færdigrestaureret.

”For huset på Smutvej med de flade tage over de lette facader, den store skorsten og de tynde vægge er netop bygget med mådehold - som en behersket struktur med en gennemdyrket stoflighed i en gennemtænkt konstruktion af stolper, tømmer, glas og murværk”, skriver arkitekt og professor Christoffer Harlang, der har sat ord på Erik Christian Sørensens eget hus i det hæfte om huset, som Realdania By & Byg udgiver i forbindelse med husets færdiggørelse.

Erik Christian Sørensens eget hus var et af de første huse i landet, der afspejlede tidens nye internationale arkitektursprog fra USA med flydende rum. Huset er præget af en rytme og konstruktiv klarhed tillige med at være uhyre elegant i sin rumlige udformning og detaljering. Oplevelsen af huset begynder med ankomsten gennem en port og er præget af et raffineret tæt samspil hus og have imellem.

Realdania By & Byg købte huset i 2019. Siden har håndværkere arbejdet ude som inde med at restaurere det ikoniske hus opført af og til Erik Christian Sørensen i 1954-55. Huset står meget originalt og nu igen også med de oprindelige farvenuancer, overflader og planløsning.

Har du ikke mulighed for at deltage på en gruppeomvisning, så kig med når arkitekt Frants Frandsen viser rundt i huset på en live online rundvisning den 22. marts. 
Læs mere her: LIVE onliner rundvisning i Erik Christian Sørensens eget hus 

Praktisk information

  • Mødested: På gårdspladsen. Gruppen bliver hentet her til aftalt tidspunkt.
  • Varighed: 30 min. indenfor. I ser huset i selskab med en arkitekturformidler fra Realdania By & Byg. I kan opleve haven efter den afsatte halve time.
  • Antal: Der kan være op til fire deltagere fra samme familie eller sociale omgangskreds på hver rundvisning. Billetprisen er fast uanset antal personer.

 

Køb af billet
Ved køb af billet så svarer 1 ledig plads til køb af 1 rundvisning. Anfør gerne i notatfeltet hvor mange I kommer (dog max. fire personer). 

COVID-19
Vi følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer og afvikler rundvisninger med max. 5 deltagere pr. tur. Du skal bære mundbind eller visir, når vi er indendørs. Skulle arrangementet blive aflyst, får du direkte besked via mail, og vi refunderer automatisk billetprisen.

Tilgængelighed
Huset er i ét plan, men smalle passager og døre gør huset uegnet for kørestole og rollatorer.

Parkering
Du kan ikke parkere på grunden eller på vejen i bil. Vi anbefaler de omkringliggende, bredere villaveje.

Erik Christian Sørensens eget hus
Erik Christian Sørensens eget hus er et pionerarbejde blandt efterkrigstidens parcelhuse og et stærkt personligt udtryk for et modernistisk arkitektursyn udført i træ. Læs mere om Erik Christian Sørensens eget hus