Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

ONLINE: Rundvisning på Jarmers Plads 2

mandag den 17. januar kl. 12:00 - 12:45
Online,
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Københavns Brand, Fyrst Jaromirs tårn, realkreditvæsenet, et modernistisk kontorhus, skatersko, byggeprojekter fra Gedser til Skagen. Adressen Jarmers Plads 2 og Realdanias historie og arbejde i det byggede miljø er tæt forbundet. I dag er den marmorbeklædte bygning hjemsted for Foreningen Realdania og datterselskaberne Bolius og Realdania By & Byg. Kom med på onlinerundvisning med arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg, Per Troelsen. 

Midt i København tårner en ni etagers marmorbeklædt bygning sig op mellem H.C. Ørstedsparken og H.C. Andersens Boulevard med fronten vendt mod det trafikale vildnis på Jarmers Plads, som også er bygningens adresse og navn.

Den slanke, stringente ejendom er mere end bare en bygning. Den er ét af de første moderne kontorhuse i Danmark og tilmed et fornemt et af slagsen skabt af arkitekterne Holst til Østifternes Kreditforening og præget af raffinerede materialer som facaden af Porsgrunnmarmor og indvendige detaljer i blank messing. Ejendommen rummer i sig selv fortællingen om Københavns udvikling, realkredittens opståen og stiftelsen af foreningen Realdania.

Få et kig bag de grå facader i bygningen, der til daglig er ramme om Realdania samt datterselskaberne Bolius og Realdania By & Bygs aktiviteter. Arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg, Per Troelsen, viser huset frem ledsaget af historier om Realdanias opståen, bygningens arkitektur og små raffinementer.

Program
Kl. 12.00 Realdania By & Byg Klubbens Mette Rabølle Sørensen byder velkommen.
Kl. 12.05 Arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg, Per Troelsen, viser huset frem ledsaget af gode historier.
Kl. 12.45 Arrangementet er slut.

OBS! Du kan stille spørgsmål undervejs i chat-funktionen. Vi sender live mandag den 17. januar kl. 12.00 til 12.45. Udsendelsen kan ses af tilmeldte i 24 timer efter, at vi har sendt live.

Sådan deltager du
Før rundvisningen (senest dagen før) modtager du et link, som rundvisningen bliver streamet på. 

Mangler du et link til rundvisningen?
Eller har du andre spørgsmål, så kontakt os på klub@realdaniabyogbyg.dk eller ring 70 11 06 06.

Jarmers Plads 2
Jarmers Plads 2 er et fremtrædende eksempel på et dansk, modernistisk kontorhus af sin tid. Bygningen er et af de første moderne kontorhuse i Danmark og tilmed et fornemt et af slagsen med raffinerede materialer som marmor, bronze og messing.
Læs mere om Jarmers Plads 2

Arrangementer andre kigger på