Log ind

Log ind info

Clemmensens fredede bolig og tegnestue

mandag den 7. december kl. 11:30 - 12:00
Solbakkevej 57, 2820 Gentofte
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Hvad gør Karen og Ebbe Clemmensens hus til noget særligt? Er det lågen til levering af dagligvarer og en lem i køkkenbordet til affald, der lettede husmorens arbejde? Er det den gennemtænkte arkitektur, hvor ønsket om rummelighed og foranderlighed kunne forenes med en begrænset økonomi? Eller er det køkkenvæggen med pastelfarvede felter komponeret i et mondriansk mønster

Vurder selv, når vi helt eksklusivt åbner dørene til arkitektparrets hjem for grupper på op til 9 personer.

Arkitekterne Karen og Ebbe Clemmensen tegnede og opførte huset på Solbakkevej som kombineret bolig og tegnestue i 1953. Det var her parret slog stregerne til nogle af efterkrigsarkitekturens absolutte højdepunkter, fx Kildeskovshallen i Gentofte og LO-Skolen i Helsingør.

Clemmensens hus repræsenterer en samtid, men det peger også fremad. Hejselemmen mellem køkkenet og spisestuen gør Clemmensens hus til et af Danmarks første boliger med samtalekøkken. Og med sin legende arkitektur og en sjælden kunstnerisk nerve i sit formsprog fremstår huset som en bevidst modreaktion på samtidens mere formelle arkitekturopfattelse.

Realdania By & Byg overtog huset i 2004, der indtil da havde været beboet af familien selv. Huset er midt i et lejerskifte og fremstår derfor umøbleret.

Praktisk information

Mødested: Foran hoveddøren til huset på Solbakkevej 57.

Varighed: 30 min. indenfor. De første 10 min. tilbydes en introduktion til huset og arkitektparret af en arkitekturformidler fra Realdania By & Byg, som også vil stå til rådighed for eventuelle spørgsmål. Derefter er der mulighed for selv at opleve huset. Haven og lysthuset kan opleves efter den afsatte halve time.

Antal: Der kan være op til 9 deltagere fra samme familie eller sociale omgangskreds under COVID-19 på hver rundvisning. Billetprisen er 350 kr., uanset om I er 2 eller 9 personer. 

COVID-19: Vi følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer og afvikler rundvisninger med max. 9 deltagere pr. tur. Du skal bære mundbind eller visir, når vi er indendørs. Skulle arrangementet blive aflyst, får du direkte besked via mail, og vi refunderer automatisk billetprisen.