Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()
Karen og Ebbe Clemmensens eget hus

LIVE: Karen og Ebbe Clemmensens eget hus online-rundvisning

torsdag den 3. december kl. 12:30 - 13:15
On line rundvisning, Gentofte
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Hvad gør Karen og Ebbe Clemmensens hus til noget særligt? Er det lågen til levering af dagligvarer og en lem i køkkenbordet til affald, der lettede husmorens arbejde? Er det den gennemtænkte arkitektur, hvor ønsket om rummelighed og foranderlighed kunne forenes med en begrænset økonomi? Eller er det køkkenvæggen med pastelfarvede felter komponeret i et mondriansk mønster?

Arkitekterne Karen og Ebbe Clemmensen tegnede og opførte huset på Solbakkevej som kombineret bolig og tegnestue i 1953. Det var her parret slog stregerne til nogle af efterkrigsarkitekturens absolutte højdepunkter, fx Kildeskovshallen i Gentofte og LO-Skolen i Helsingør.

Clemmensens hus repræsenterer en samtid, men det peger også fremad. Hejselemmen mellem køkkenet og spisestuen gør Clemmensens hus til et af Danmarks første boliger med samtalekøkken. Og med sin legende arkitektur og en sjælden kunstnerisk nerve i sit formsprog fremstår huset som en bevidst modreaktion på samtidens mere formelle arkitekturopfattelse.

Program
12.30 Arkitekt Dorthe Bendtsen viser rundt i huset. Der er mulighed for at stille spørgsmål undervejs.
13.15 Arrangementet er slut.

Sådan deltager du
Før rundvisningen (og senest torsdag kl. 12) modtager du et link, som rundvisningen bliver streamet på. Vi sender live torsdag 12.30 til 13.15. Udsendelsen kan ses af tilmeldte frem til og med den følgende dag.

Vi er stadig i gang med at udvikle konceptet for online-rundvisninger. Derfor er deltagelse gratis, men vi vil gerne høre om din oplevelse bagefter. Dagen efter arrangementet sender vi dig en e-mail med er par spørgsmål til din oplevelse.

Mener du ikke at have modtaget linket til rundvisningen?
Eller har du andre spørgsmål, så kontakt os på klub@realdaniabyogbyg.dk eller ring 70 11 06 06.

Karen og Ebbe Clemmensens eget hus
Arkitektparrets hus fra 1953 markerer sig blandt efterkrigsårenes villaarkitektur som et eksperimenterende og stærkt personligt bud på et moderne enfamiliehus. Ejendommen er fredet og indgår i Realdania By & Bygs samling af ca. 60 historiske ejendomme, som repræsenterer dansk bygningskultur gennem 500 år og er med til at fremme den levende bygningskultur.
Du kan læse mere om huset, se film og fotos her: Karen og Ebbe Clemmensens eget hus

Arrangementer til dig