Log ind

Log ind info

Marskgården i Højer - Sønderjysk egnsbyggeskik gennem 300 år - AFLYST

fredag den 13. november kl. 14:00 - 15:30
Torvet 1, 6280 Højer
NB: Arrangementet kræver tilmelding

ARRANGEMENTET ER AFLYST

Højergård er en marskgård; en gård der med sine brændte murstensfacader og store kviste fortæller historien om en helt særlig egn og dens byggeskik. Huset er rigt udstyret med farverige stuer, der ligeledes vidner om gårdens position i byen lige over for kirken på ’æ bjerg’.

Bag stuehuset ligger 1700-tals laden som den sidste rest af det oprindelige trelængede avlsgårdsanlæg. Modsat stuehuset ligger en villa opført i 1906, dengang området var tysk og smagen var til dekoration og ornament. Og endelig, som den fjerde side i anlægget, der lukker sig omkring en gårdsplads, ligger en helt nyopført vognport.

Gennem to år restaurerede og gentænkte Realdania By & Byg anlægget. Målet var på én gang at sikre de 300 års vestslesvigske historie og byggeskik og samtidig bringe nyt liv til ejendommen og byen. Resultatet blev fire meget forskellige bygninger, der alle samler sig omkring et fælles formål: en madlejerskole. Bygningerne indtager alle hver deres plads i en bygningshistorisk udvikling påvirket af naboerne sydfra, af forandringens vinde og ikke mindst den altdominerende marsk.

Program
Arkitekt Dorthe Bendtsen viser rundt på hele ejendommen ledsaget af fortællingen om bygningernes historie, den særlige egnsbyggeskik og ikke mindst den omfattende restaurering. 

Vi starter på gårdspladsen.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Tilgængelighed
Arrangementet er ikke egnet for kørestols- eller rollatorbrugere, da husene er i flere etager og med trapper.

Om Højergård
Marskgården i Højer omfatter en lille samling af historiske huse opført gennem tre århundreder. Tilsammen fortæller de tre bygninger om en særlig byggeskik, som i generationer er formet af naturen, kulturen og historien i Sønderjylland. I dag ejes Marskgården i Højer af Realdania By & Byg, hvis restaurering skal fremme den levende bygningskultur.
Læs mere her Marskgården i Højer

COVID-19
Vi følger sundhedsmyndighedernes anvisninger. Mød ikke op til arrangementet, hvis du er smittet eller oplever feber, hoste, vejrtrækningsbesvær, muskelsmerter, hovedpine eller ondt i halsen. Hvis en person i dit hjem har COVID-19, beder vi dig også om at blive hjemme.