Log ind

Log ind info

Fortid og nutid på Hindsgavl Slot

lørdag den 7. november kl. 10:30 - 13:00
Hindsgavl Allé 7, 5500 Middelfart
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Hindsgavl Slot. Engang en kongeborg på en slotsbanke ud til Fænøsund. I dag et af landets bedste hotel- og konferencecentre med 100.000 gæster årligt. Det er svært at begribe alt det, der er sket i de mellemliggende 800 år. Ikke desto mindre er det, hvad vi kaster os ud i i selskab med lokalhistoriker og forfatter Peter Storm.

På bare 60 minutter koger Peter Storm krige, konger, borgruiner og ildebrande ned til en komplet historie om Hindsgavl Slot og dets markante placering i danmarkshistorien. 

Efter foredraget skal vi opleve de storslåede naturomgivelser, som omkranser slottet. Tidligere skovfoged, Niels Kiholm, guider os gennem Hindsgavls smukke dyrehave med kronhjorte og dådyr, skov og glasklar havluft til den romantiske slotspark med lysthuse, gamle træer fra omkring 1750 og det skønneste vue ud over Lillebælt.

Program
Kl. 10.30 Lokalhistoriker og forfatter Peter Storm beretter om slottets markante placering i danmarkshistorien, siden det blev opført første gang i 1200-tallet.
Kl. 11.30 Tidligere skovfoged, Niels Kiholm, guider os gennem Hindsgavls smukke dyrehave og deler ud af sin store viden om skoven og dyrene i området omkring Hindsgavl Slot.
Kl. 13.00 Forfriskning i slotsparken.

Hindsgavl Slot
Hindsgavls historie går mere end 800 år tilbage, men det nuværende slot er opført i 1784-85 i klassicistisk stil. Hindsgavl Slot, som er fredet, udgør et samlet kulturlandskab med slot, avlsgård, slotspark, køkkenhave, dyrehave, skov m.m. Slottet har været i Realdania By & Bygs eje siden 2003 og er løbende blevet restaureret og transformeret til et af landets bedste hotel- og konferencesteder.
Læs mere om Hindsgavl Slot

COVID-19-retningslinjer på Hindsgavl Slot
- Vask dine hænder tit eller brug håndsprit. Du finder dispensere med håndsprit relevante steder på Hindsgavl Slot.
- Host og nys i dit ærme – ikke dine hænder.
- Hold afstand og udvis hensyn til andre gæster og personalet. Sundhedsstyrelsen anbefaler min. 1 meters afstand.
- Undgå at røre alt for mange ting og steder i løbet af dit besøg.
- Bliv hjemme eller tag hjem, hvis du er syg
Læs mere om retningslinjerne her