Log ind

Log ind info

Rundvisning i Amtmandsboligen - AFLYST

mandag den 26. oktober kl. 14:30 - 15:30
Amtmandstoften 1, 9800 Hjørring
NB: Arrangementet kræver tilmelding

ARRANGEMENTET ER AFLYST 

En lille konge i lokalsamfundet. Royalt udpeget embedsmand siden enevældens indførelse og en naturlig del af købstaden Hjørrings elite. Kom indenfor i de statelige rammer, som arkitekt Hack Kampmann tegnede til amtmanden i 1910, og bliv klogere på arkitekturen, amtmændene og købstaden Hjørring.

Amtmandsboligen i Hjørring blev opført i 1910 som bolig med tilhørende kontor og administration for amtmanden for Nørrejylland. Huset er tegnet af den berøm-te arkitekt og kgl. bygningsinspektør, Hack Kampmann, der med værker som Toldboden i Aarhus, Marselisborg Slot, Carl Jacobsens villa og tilbygningen til Glyptoteket har sat et markant præg på dansk skønvirkearkitektur.

Amtmandsboligen i Hjørring er et af Kampmanns fineste bygningsanlæg med tilhørende have og samtidig et af de bedste eksempler i landet på et magtens hus sat ind i en lokal og regional sammenhæng.

Oplev de mange håndværksmæssige detaljer, og hør og den store restaurerings-indsats på en tur gennem den fredede ejendom.

Program
Arkitekturhistoriker og kommunikationsmedarbejder i Realdania By & Byg, Astrid J.K. Weiss viser rundt i huset og fortæller om byggeriet, restaureringen og livet i det fornemme hus. Alle gæster tilbydes et sæt høretelefoner/teleslynge, der sammen med en modtager, sikrer at alle kan høre rundviseren.

Vi opfordrer til, at man besøger haven omkring huset før besøget. Haven er åben for offentligheden. 

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. klubmedlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Tilgængelighed
Amtmandsboligen er tilgængelig for alle (dog ikke arkivet på loftet eller de gamle pigeværelser). Har du behov for at benytte elevator og lift, vil vi meget gerne vide det på forhånd.

Kom trygt på rundvisning med Realdania By & Byg Klubben
Vi følger myndighedernes anbefalinger og retningslinjer og vil med en række nye tiltag skabe trygge rammer for vores deltagere: Vi har nedjusteret deltagerantallet på hver rundvisning og tilpasser, hvor det er nødvendigt, indholdet, så vi kan sikre god afstand mellem deltagerne. Vi anvender tourguide-hovedtelefoner for at kunne efterleve dette og samtidig sikre den bedst mulige oplevelse. Vi vil desu-den have skærpet opmærksomhed på god håndhygiejne.

Om Amtmandsboligen
Amtmandsboligen med de to sidefløje og domestikfløjen mod øst er opført som ét hus 1910. Kort efter er tilføjet endnu en administrationsfløj mod vest. Bygnin-gen med omliggende haveanlæg, mure, træer og lysthus blev fredet i 2010 og er i dag udlejet til Hjørring Kommune. Læs mere her Amtmandsboligen i Hjørring